<$BlogRSDUrl$>

divendres, d’abril 29, 2011

El fiscal no recorrerà l'absolució dels dirigents de la Congregació de l'Olivera

La Fiscalia d'Alacant no recorrerà l'absolució dels dotze membres de la Congregació de l'Olivera, amb seu a Ondara (la Marina Alta,), tot i que va demanar després del judici per a alguns d'ells penes que superaven els vint anys de presó per considerar-los -partícips d'una «secta destructiva» que va causar lesions psicològiques a una desena d'adeptes, segons informa el diari La Verdad.
L'Audiència va absoldre fa uns dies membres principals d'un grup religiós que estaven acusats pel Ministeri Públic de constituir una secta destructiva. Segons el tribunal de la Secció Segona de l'Audiència, els adeptes de la Congregació de l'Olivera, fundada el 1993 i que va evolucionar des de la fe evangèlica al judaisme, «assumiren voluntàriament la forma de vida preconitzada per aquesta, afí amb les creences que lliurement van triar professar, sense que, en cap cas, fossin víctimes de tractes degradants i inhumans, ni de tècniques d'adoctrinament tendents a la manipulació i despersonalització ».
Uns perits designats pel jutge instructor de Dènia van diagnosticar en les suposades víctimes problemes psicològics que anaven des de desorientació o dificultats per concentrar-se fins a trastorns de son, depressió o ansietat. A més, un informe de la Guàrdia Civil apuntava que Yehudah havia obtingut en menys de cinc anys 265.746 euros procedents de les aportacions en forma de «delme» dels feligresos, pel que havia estat acusat d'estafa.
La sentència, que estableix un precedent perquè és la primera sobre un grup religiós d'aquestes característiques, rebutja totes les acusacions. No aprecia il•legalitat alguna en els fets objecte d'enjudiciament, encara que serà el Tribunal Suprem espanyol qui tingui l'última paraula.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?