<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de març 22, 2011


Una pel·licula va ajudar a crear el xuclacabres

La porto-riquenya que va assegurar haver vist l’estrany ésser havia vist en el cinema la pel·lícula Species segons Discovery News.

Un recent llibre de l'investigador escèptic Benjamin Radford, editor en cap d’Skeptical Inquiry revela que el xuclacabres (chupacabras) no és més que fruit de la imaginació d'una dona de Canòvanes, Puerto Rico.
En el llibre, titulat Tracking the Chupacabra: The Vampire Beast in Fact, Fiction, and Folklore (Seguint el rastre del xuclacabres: la bestia vampir a la realitat, la ficció i el folklore), l'autor explica que Madelyn Tolentino va inventar la criatura després d'haver vist la pel•lícula de terror Species, on apareix monstre que posseix característiques similars a les que va creure veure en un animal estrany rondant casa seva un dies més tard.


Els successos es remunten a l'any 1995. A Puerto Rico, el xuclacabres és esmentat cada vegada que apareixen animals morts de manera misteriosa, particularment si mostren petits orificis pels quals sembli que hagin estat dessagnats. Però des de 1995 s’han denunciat observacions similars en altres parts del món. Per exemple, Radford va realitzar estudis a Texas i Nicaragua.
Dels anàlisis genètics practicats a supòsits xuclacabres l'escriptor va concloure que es tractava essencialment de gossos i coiots afectats per una malaltia dermatològica que els feia mostrar la pell tensa, exposant més les seves dents i ullals.
Sobre els animals morts, segons informació publicada per Discovery News en el seu portal electrònic, l'investigador indica que usualment els gossos i coiots ataquen a les seves preses quan aquestes estan en grup, i les solen mossegar pel coll.
Va aclarir que com que no tots són consumits o destrossats i poden morir a causa de d’hemorràgies interns o sufocació, es crea la falsa impressió de vampirisme.

El monstre d'Species


This page is powered by Blogger. Isn't yours?