<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de març 26, 2011

Judicis a tres suposades sectes en el País Valencià

Congregació de l'Olivera

Vist per sentència. Dotze dirigents de la Congregació de l'Olivera encapçalats pel seu líder, Joaquín LF -Conegut com «El Pastor" o pel nom hebreu de Iehuda-, s'han assegut aquesta setmana a la banqueta de l'Audiència Provincial d'Alacant, acusats dels presumptes delictes d'associació il•lícita, estafa i lesions.
La Fiscalia sosté que "El Pastor", que es va instal•lar a Ondara el 1993, s'ha apropiat durant els últims anys de més de 265.000 euros dels seus seguidors, davant dels quals es presentava com «un líder espiritual i una divinitat dotada de poders sobrenaturals» .
Encara que el tribunal ho tindrà difícil per dirimir si la Congregació de l'Olivera era efectivament una «secta destructiva» -com sosté el Ministeri Públic- que sotmetia als seus membres mitjançant tècniques de manipulació psicològica. En principi, les forces de seguretat han acreditat que almenys una desena dels adeptes van patir danys psicològics com ara trastorns ansiosodepressius, sentiments de culpa i aïllament social.


Les sectes al País Valencià

Aïllar els seguidors del món exterior, trencar tots els seus vincles familiars i d'amistat, és una de les eines bàsiques de les sectes, que avui experimenten un nou ressorgir després de l'auge que van viure en els anys 70 i 80. L'associació Atenció i Investigació de Socioaddiccions (AIS) estima que prop de 10.000 persones estan «enganxades» a la regió a mig centenar de grupuscles sectaris.
El fenomen abasta des dels grups que s'inspiren en filosofies orientals, com Meditació Transcendental, Nova Acròpolis i els Moviments Gnòstics, fins a les sectes satàniques, com els Fills de Llucifer o Els adoradors de Seth. La crisi i els problemes econòmics han fet que alguns busquin en el «pensament màgic» una sortida a la seva situació personal. D'altra banda, les onades d'immigració han atret a comunitats que practiquen ritus vinculats al vudú o creences africanes, assenyalen els experts.
Aquestes organitzacions recorren sovint a l'organització de conferències sobre esoterisme o cursos de relaxació i medicina natural per captar adeptes.

Amba
Així actuava el grup Amba, que des d'un xalet de Llíber (Marina Alta) oferia sessions de Reiki, una teràpia oriental basada en unes inexistents forces psíquiques. El seu líder, Victòria AR, va ser detinguda el juny de 2006 al costat d'altres quatre dirigents d’Amba. Aviat haurà de seure a la banqueta, acusada d'associació il•lícita i estafa. El fiscal demana contra ella una condemna de nou anys de presó.

El vident de la Verge
A Ángel Muñoz Bartrina, conegut com el pare Àngel, les aportacions econòmiques dels seus feligresos van ajudarlo a acumular un envejable patrimoni: és titular d'una finca a Picassent (Horta Sud), on la Junta de l'Esclavitud del Sagrat Cor de Jesús va erigir el seu temple, tres apartaments a Galícia, cinc a Gandia, dos habitatges a València, una casa a Benaguasil (Camp de Túria), nou terrenys amb tarongers i garrofers ...
Encara que l'Església no el reconeix com a tal, el pare Àngel assegura que va ser ordenat sacerdot el 1988 a Tolosa de Llenguadoc per l'arquebisbe Lefebvre, que va ser excomunicat per Joan Pau II. Acusat de frau a la Hisenda Pública, Ángel Muñoz diu parlar en nom de la Mare de Déu del Remei i ha llançat missatges apocalíptics sobre l'arribada d'una nova guerra civil que acabarà amb l'Església.

Basat en un article del diari espanyol ABC

This page is powered by Blogger. Isn't yours?