<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’octubre 11, 2010

Segueixen amb les idees vuitcentistes de l'espiritisme

Congrés a ValènciaUn so sense identificar en plena matinada, una llum que parpelleja sense haver-la encès, una imatge que apareix breument en un espill oblidat.... moments que es queden en anècdotes per a la majoria dels mortals. No obstant això, per als prop de 1.000 espiritistes que viuen en el País Valencià il•lustren contactes amb ànimes perdudes protagonitzats per "mèdiums d’efecte físic", persones que fan possible la comunicació amb "les persones de l’altre costat". Així ho va explicar ahir Esteban Zaragoza, secretari general de la Federació Espirita Espanyola (FEE), en el marc del VI Congrés Espirita Mundial. "Tots som mèdiums en potència, el que passa és que no ho sabem". Més de 1.500 persones van assistir ahir a la primera jornada d’aquest certamen que compta amb representants de 33 països diferents i se celebra fins a dimarts que ve en el recinte de Fira València.
La Federació integra en l’actualitat a vuit centres ubicats a Benidorm, Crevillent, Alacant, Oriola, Santa Pola, València, Gandia i Torrevella. No descarten l’existència de grups desconeguts, "el més normal és que perduren tres o quatre entitats que encara no s’han legalitzat". Existència que confirma Lola Garcia, vicepresidenta de l’Associació Espirita de València (AEV), "la nostra doctrina, com la resta de corrents que apostaven per la llibertat i el lliure albir, va ser molt perseguida durant la dictadura per Franco i l’Església. Va perdurar en la clandestinitat i eixir a la llum després de quaranta anys de silencis no és tan fàcil".
La portaveu també va mostrar el seu rebuig de tots els tòpics que rodegen el seu univers metafísic, "el verdader espiritista no tira les cartes ni s’anuncia per la tele. El que ha rebut és una gràcia -un do- i es comporta de forma altruista. No busca res a canvi. Acudirà en la teua ajuda si ha de fer-ho, farà el que puga i després se n’anirà en silenci i de forma discreta. No et donaràs compte que ha estat allí".
Encara que desaprova molt del que s’ha dit i es dirà, Garcia reconeix que pel•lícules com Ghost i El Sisè Sentit sí s’acosten, en part, a la realitat. De fet, els espiritistes defenen a la reencarnació com un dels seus pilars doctrinals, "hem de pensar que el cos és com un vestit que es marcida amb el temps, la verdadera essència és l’espiritual. La veritat és que en una sola vida no et dóna temps a comprendre tota l’existència. El lògic és creure en la reencarnació com a únic camí".

Ment oberta
Qüestionada per l’elecció de València com a seu de la iniciativa, la representant de l’AEV va destacar la importància del caràcter mediterrani, "som gent de ment oberta, que no dubta a l’hora d’apostar pel pensament i la investigació. La veritat és que va haver-hi un mèdium que ho va predir, encara que això és només una anècdota". La jornada d’avui tindrà com a eix central la figura de l’espiritista brasiler Chico Xavier, que va escriure de forma gratuïta més de 400 obres "dictades pels esperits".

J. L. García Llagües, Levante. Títol canviat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?