<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’agost 01, 2010

Entre la superstició i la intolerància

Estranyesa a Argentina per un cas d’espiritisme i presumpta possessió diabòlica

Estranys successos van començar a eixir a la llum en Pas de la Pàtria (Argentina) després d’haver-se conegut el cas d’un jove de 16 anys que estaria “endimoniat”. Veïns del lloc i fins a la mare del jove van donar testimonis esgarrifosos sobre jocs diabòlics i macumba, i del grup de joves que estaria darrere d’estes pràctiques fosques.
Expliquen els pobletans que al començament del passat mes de juliol van aparèixer restes d’un enorme ritual de màgia negra o macumba en un camí solitari de la població. Els relats donen compte de desenes de gallines mortes, botelles de whisky, mandonguilles i altres elements abandonats sobre un drap roig, enmig del camí a Punta Esglésies.
Un periodista del lloc va recordar que fa deu anys una història semblant havia generat por en tot el poble. En aquella oportunitat, una dona del Pas també hauria sigut posseïda per un esperit o dimoni. Aquell cas va arribar inclús a la televisió nacional. Mentre aquests misteriosos relats proliferen a la localitat, la família del jove “endimoniat” busca respostes que la medicina no li va poder donar. Ell està mut fa dos setmanes i prostrat en el seu llit.
“Només rep a alguns amics i el seu únic gest és estrènyer-los a ells les mans, com demanant ajuda”, va relatar sa mare, Carmen Sena. La dona va confirmar que el noi va rebre tractament mèdic, però que “cap estudi va servir” per a determinar el seu estat. Per això és que, fa ja temps, el rector de la localitat i un col·laborador seu (que ningú va poder identificar) visiten el xic en la seva diminuta i humil casa. Les visites són quasi periòdiques.

Els “obscurs”
En els relats que va poder arreplegar aquest mitjà, molts coincideixen en l’existència d’un grup de joves descrits com “molt estranys”. Es tracta de set xics que assisteixen a l’única escola secundària del poble i que sempre es van caracteritzar per caminar molt pel carrer i no parlar amb ningú. Un d’ells era el fill de Carmen Sena. La dona el va definir com “un noi que no parlava amb ningú, que no explicava els seus problemes i que l’única cosa que li preocupava era treballar”.
L’adolescent va començar a sentir-se malament el 25 de maig. Carmen va relatar a La República que “un dia no es va alçar més del llit”. En aquest temps, va deixar de parlar amb la seva família i només es va comunicar amb alguns dels xics de l’estrany grup. Curiosament, i a pesar que Carmen i els veïns amb què va parlar aquest mitjà pareixen conèixer bé els joves, ningú va voler identificar-los. Encara que es va poder saber que un d’ells seria fill d’una personalitat de la població turística.
Que la història del fill de Carmen Sena s’hagi conegut és, en gran part, mèrit del periodista Pedro Barboza, conductor radial al lloc des de fa anys. Al maig va arribar als seus coneixement el cas d’un noi que tenia una estranya malaltia, que no li permetia parlar ni alçar-se del llit, i que els metges a qui havia consultat la família no li trobaven res.
Barboza es va assabentar també de que la humil família tenia problemes per a pagar estudis més complexos i costosos, amb els quals determinar el patiment del seu fill. Va ser així que va començar a realitzar una campanya pública de solidaritat amb Carmen, el seu marit i el seu fill. Al temps, va descobrir que darrere d’aquest curiós cas hi havia una misteriosa trama. Va escoltar que el menor estranyament malalt i els seus amics practicaven habitualment jocs relacionats amb la màgia negra, l’obscurantisme o l’adoració d’esperits o dimonis.
La República va dialogar amb Barboza que, després de repassar els successos, va descobrir que esta no és la primera vegada que en Pas de la Pàtria es parla d’un poblador posseït pel dimoni. El periodista va recordar que “fa deu anys va passar el mateix”. Segons va explicar, en aquella oportunitat, es va tractar d’una dona que hauria quedat presa d’un esperit. També va tenir estranys símptomes que els metges no van poder determinar a quina malaltia o patologia responien. “El cas va ser molt comentat en tota la província i la regió. La noia estava molt malament. Em recordo que al poble va venir gent de (el periodista) Mauro Viale per a filmar-la”, va explicar Barboza.

Font: La República

This page is powered by Blogger. Isn't yours?