<$BlogRSDUrl$>

dilluns, de maig 03, 2010

Aprofitant-se de la ignorància

Ens vàrem assabentar que un canal de televisió espanyol (La Cuatro) emetia aquesta matinada passada un programa de la sèrie Cuarto Milenio sobre un cas de suposat vampirisme conegut com el vampir de Borox, el vampir de Calasparra o el cas del taüt maleït. Ens interessàvem perquè el cas havia esta explicat de forma acurada pel nostra compatriota Jordi Ardanuy i volíem veure que deia aquest canal espanyol sobre el tema.
En el programa apareixia el català D’Arbó conegut pel fet de viure de l’ocultisme, els fets paranormals i les pseudomedicines a través del seus programes de ràdio i del Magic. També apareixia una altra persona que s’anomena Javier Arries i que pel que hem vist a Internet s’interessa pel tema dels vampirs, sembla que amb un aproximació racional.
Doncs bé. No sabem què van dir i què no els entrevistats, perquè com que el programa és un muntatge i no es grava en fals directe, i així es fa i desfà a gust. Però el que sí podem dir és que no apareix per cap lloc que el cas mai ha existit i que només és una ficció literària, sense cap base real ni folklòrica, ni llegendària, ni res de res, com ja ha demostrat el Jordi Ardanuy publicant la documentació en la nostra llengua, en espanyol i en anglès. Així gent com l’Iker Jiménez del programa esmentat poden seguir vivint de suposats misteris que no son tals.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?