<$BlogRSDUrl$>

dimecres, d’abril 07, 2010

Els tribunals no són massa de fiar

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya haurà de permetre programes esotèrics en horari protegit si no lesionen la integritat del menor

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) a permetre programació esotèrica en qualsevol horari sempre que no lesionin el desenvolupament físic, mental o moral dels menors.
Una sentència de l'Audiència de Barcelona estima parcialment el recurs de les productores Mil Lunas, Centro Esotérico Rossana, Victoria dels Angels, Gabinete Parapsicológico Mystic, Bernacel 2001 i Mercasystems Plus contra una instrucció del CAC sobre la normativa que regula aquests programes.
La sentència sosté que el CAC incorre en una "generalització i arbitrarietat" quan afirma que tots aquests programes són lesius per a la integritat de les persones en definir-los com a "programes de màgia negra i endevinació".
Per aquesta raó, el jutge estableix que per no fer una "valoració abstracta, apriorística i general d'aquests programes", el CAC ha d'analitzar-los "cas per cas" i prohibir l'emissió d'aquests continguts en horari protegit quan "puguin produir aquell perjudici".Tot i això, el jutge defensa que en la seva instrucció el CAC no viola les llibertats de comunicació audiovisual, ni d'expressió ni d'empresa, segons les competències que li corresponen.
Fonts del CAC han assegurat a Europa Press, que la sentència "no anul·la la instrucció del CAC, que es manté intacta".
Han explicat que la senyalització adequada per a aquests programes quan tenen continguts "perjudicials" --'No recomanat per a menors de 18 anys'-- ha d'aparèixer en la pantalla acompanyada d'un senyal acústic, i que, després de ser perjudicials, han d'emetre's fora de l'horari protegit --de 6 a 22 hores--.
Amb això, les esmentades fonts han afirmat que la llei de l'audiovisual fa poc aprovada pel Congrés dels Diputats estableix que els continguts esotèrics no poden emetre's en horari protegit en cap cas, cosa que "dóna cobertura a la instrucció del CAC i serà de plena aplicació".

Europa Press

This page is powered by Blogger. Isn't yours?