<$BlogRSDUrl$>

dijous, d’abril 29, 2010

Científics turcs qüestionen la troballa de la mítica Arca de Noè

Ankara.- La comunitat científica turca ha rebut avui amb escepticisme i crítiques el suposat descobriment de restes de la bíblica Arca de Noè per un grup d'investigadors sino-turcs a l'est de Turquia.
Els descobridors sostenen que van localitzar les restes d'una estructura de fusta al mont Ararat, la més alta del país, construïda, segons calculen, fa 4.800 anys.
La notícia ha estat rebuda amb entusiasme a la regió del descobriment, amb l'esperança que aquesta empobrida zona pròxima a la frontera amb l'Iran pugui convertir-se en un imant per als turistes.

Explosió de turisme religiós
"La muntanya Ararat és la vuitena meravella del món. Esperem una explosió del turisme religiós. Aquest pot ser el camí per acabar amb els problemes de desocupació de la nostra regió", ha afirmat a la premsa turca Hassan Arslan, alcalde d'Agri, el municipi on es troba la muntanya en què, segons la Bíblia, va encallar l'arca després del Diluvi.
El documentalista xinès Yeung Wing-Cheung ha assegurat que el seu equip ha localitzat una estructura de fusta antiga a una altitud de 4.000 metres a l'Ararat. "No és 100% segur que sigui l'Arca, però sí que pensem que ho és al 99,9%", ha indicat Yeung en declaracions a l'agència turca Anadolu.

Entusiasme i escepticisme
Tot i l'entusiasme dels locals i les afirmacions del documentalista, la comunitat científica turca ha rebut amb escepticisme el "descobriment".
"Per tenir un vaixell a aquesta altura, el món hauria hagut d'estar cobert d'aigua. No hi ha hagut mai un temps en què el món hagi estat cobert d'aigua fins a una altura de 4.000 metres", ha afirmat Orhan Bingol, professor d'arqueologia.

Sense aigua a aquesta altitud
Necmi Karul, professor de prehistòria de la Universitat d'Istanbul, ha esgrimit els mateixos arguments i ha afegit que "el mont Ararat no va estar cobert d'aigua fa 4.800 anys, i la història de l'Arca de Noè només es recolza en interessos turístics".
L'expert ha assegurat que per preservar restes de fusta d'aquesta antiguitat s'haurien d'haver conservat en un entorn sense oxigen, fet que no és el cas en aquesta muntanya, i a més ha recordat que les restes fòssils de petxines trobades allà tenen milions d'anys d'antiguitat.

Roda de premsa a Hong Kong
El diari turc Radikal s'ha burlat del descobriment i ha qualificat d'escandalós que un responsable polític turc hagui participat en la roda de premsa a Hong Kong, sense el suport d'una valoració científica independent.
"L'Arca de Noè ha estat trobada, només falten les girafes i els elefants", ha ironitzat el diari de centreesquerra sobre un descobriment fet a Turquia, amb unes proves de "carboni 14" a l'Iran i una roda de premsa a Hong Kong.
Radikal també assegura que The Media Evangelism Ltd., la companyia que està darrere del "descobriment", és propietària d'un parc d'atraccions d'Arques de Noè a Hong Kong, amb entrades que costen entre 55 i 100 dòlars.

Agència EFE

This page is powered by Blogger. Isn't yours?