<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de novembre 03, 2009Girona anul·la un acte en saber que el grup esotèric organitzador havia mentit


L'Ajuntament de Girona va haver d'anul·lar ahir la cessió d'un espai del centre cultural de la Mercè en adonar-se que els organitzadors de la conferència formen part d'una secta. L'Associació Gnòstica d'Estudis Antropològics Culturals i Científics (AGEAC) havia utilitzat l'excusa de la crisi i havia demanat a l'Ajuntament un espai per fer una xerrada sobre drets humans. La regidora de Cultura, Lluïsa Faxedas (PSC), va informar que "tenint en compte que havien amagat informació a l'hora de demanar el permís, hem preferit retirar-los l'autorització". En alguns casos s'ha denunciat que les sectes gnòstiques allunyen els adeptes de les seves famílies.
La veu d'alerta sobre aquestes xerrades va córrer a Internet des del passat cap de setmana. Alguns gironins havien alertat que havien vist cartells en espanyol d'AGEAC penjats pels carrers en els quals convocaven a una conferència sobre "La causa de la Crisis Humana y Mundial" -val a dir que en el cartell es dissimula la paraula causa i destaca el mot crisi. Per a la setmana vinent estava anunciada una segona conferència -aquesta ja amb un nom més críptic: "7 reglas de oro para saber vivir". Arran d'aquesta denúncia, Diari de Girona es va posar en contacte amb l'Ajuntament de Girona per saber si realment es tractava d'una secta i en el cas que ho fos si confirmaven que havien donat el permís per celebrar els dos actes en aquest espai públic.

Xerrada de drets humans
La resposta de l'Ajuntament va ser l'anul·lació de la cessió de l'espai. La regidora de Cultura, Lluïsa Faxedas, va explicar que "hem comprovat la documentació que van presentar i només apareixia que volien fer una conferència sobre drets humans, amb unes sigles i un nom de persona". Faxedas va afegir que "en veure que ens han amagat la informació hem preferit cancel·lar-los la cessió de l'espai". L'Ajuntament de Girona també va comprovar si es tractava d'una secta o d'una associació il·legal. Segons va informar Faxedas, es tracta d'un col·lectiu que figura al registre de sectes del Ministeri de l'Interior, però que compleix amb la legalitat. Els proselitistes de la "gnosi" al món estan dividits en més de cent branques. En el cas d'AGEAC, l'única referència que es troba a Espanya és precisament un apartat de correus de Girona.

Diari de Girona. JMB. Tíitol canviat


This page is powered by Blogger. Isn't yours?