<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’octubre 12, 2009

De nou parlen de sectes a València

“Els adeptes a les sectes es disparen per la crisi a València”. Així titulava avui el periodista Carlos Navarro el seu article en l’edició valenciana del diari 20 Minutos, on podia llegir-se que més de 7.200 valencians han sigut captats a través de cursos d’autoajuda. Calculen que hi ha almenys 50 sectes assentades a València
Sembla que l’actual conjuntura econòmica i l’estat de desesperació i angoixa que pot arribar a generar són el caldo de cultiu perfecte que estan aprofitant nombroses sectes per a captar adeptes. Per a aconseguir-ho, oferixen falses teràpies com a processos d’autoajuda o seminaris de creixement personal, segons ha explicat el psicoterapeuta i especialista català en relacions sectàries de la unitat clínica d’Atenció i Investigació de Socioaddiccions (AIS), Miguel Perlado.
Tant és així que, segons dades d’este organisme que també presta ajuda i assessorament a les víctimes de les sectes i a les seues famílies des de 1976, durant l’any passat van notar un increment d’entre un 7% i un 12% de noves entrades i consultes. Segons Perlado, dels estudis sociològics elaborats per l’AIS, entre un 0,8% i un 0,9% de la població valenciana forma part d’alguna secta d’una manera actiu. Açò significa que més de 7.200 valencians han sigut ja captats per grups sectaris.
A més, Perlado assegura que València és la zona amb més activitat d’estos grups dels Països Catalans i, fins i tot, de tota la Península Ibèrica. Així, es tenen localitzades entre 40 i 50 tenen amb presència a València:. "A més, estan en el punt de mira altres 20 o 30 grups de pràctiques dubtoses", explica. Les temàtiques que solen tractar estos grups en les seues xarrades de forma predominant són "el creixement personal i l’autoestima, les pseudoteràpies amb àngels i energies i les santeries de grups afrobrasilers".
Però, si tan localitzats i identificats estan alguns grups, per què no actuen les autoritats? En este sentit, Perlado afirma que d’una banda, els exmembres tenen por de denunciar per possibles represàlies de la secta i per tractar d’oblidar. D’una altra, el País Valencià no té una legislació específica sobre sectes.. Per este motiu, perquè la policia investigue ha d’haver-hi una denúncia d’extorsió, coacció o amenaces.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?