<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de juliol 25, 2009

Mostren novament que la Lluna no influïx sobre la psique humana

Que la lluna plena té influència en els licàntrops és una llegenda que roman en el cine de terror, però que el mite que la Lluna pot influir en l’estat psíquic dels hòmens ha quedat descartada.
Almenys això reflecteix un estudi realitzat per l’Hospital de La vila joiosa a la Marina Alta. El treball d’investigació, per sorprenent que sembli, tenia com a objectiu conèixer "si la fase creixent o minvant de la lluna influïx en el nombre d’Urgències psiquiàtriques ateses".
Doncs bé, els resultats obtinguts per l’Hospital Comarcal de la Marina Baixa, determinen que "els casos psiquiàtrics assistits no guarden relació algunes amb les fases lunars". Tal i com constata este estudi, elaborat pel servici d’Urgències de l’esmentat centre hospitalari, les persones que patixen problemes mentals "no veuen accentuada la seua patologia en les nits de lluna plena".
"Lluna minvant, bogeria creixent" és el títol d’este treball d’investigació que, segons els seus responsables, ha aconseguit "desvincular la relació entre l’home i la Lluna", tal com han assenyalat des de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat.
Per al seu desenrotllament, els facultatius van analitzar les 661 urgències psiquiàtriques ateses en 2008 tenint en compte el calendari lunar del mateix any. Els resultats van ser: en la fase creixent lunar es van atendre un total de 323 urgències psiquiàtriques, mentres que en la fase minvant va haver-hi un registre de 306 casos.
Segons l’informe, la mitjana d’assistències psiquiàtriques va ser de 2,33 casos en dies de quart minvant, de 2,08 assistències en lluna nova, 1,66 casos a quart creixent i 1,33 en lluna plena. Primera conclusió per als investigadors d’este estudi: la fase lunar "no té una clara influència sobre el comportament del pacient psiquiàtric i que, les diferències entre unes fases i altres són ínfimes per a ser preses en compte".
Segona conclusió, potser la més important per als cinèfils del gènere de terror: en dies de lluna plena és si més no casos es van presentar, ja que l’estudi revela que el dia amb més urgències coincidix amb la lluna en quart minvant, seguida de la lluna nova.
D’esta manera, queda descartada la llegenda urbana.

EFE

This page is powered by Blogger. Isn't yours?