<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 24, 2009

El Ministeri de Sanitat israeliana ha demanat als hipnotitzadors que evitin fer als seus clients explorar suposades vides passades, perquè l’experiència pot generar danys psicològics.

La decisió es basa en un dictamen del comitè ministerial, que prepara una llei sobre hipnosi arran de diverses protestes de clients d’aquesta peculiar teràpia, que en comptes de curar els seus traumes o dolors, van patir greus danys emocionals, segons informa d’això aquest divendres el diari Haaretz.
Les autoritats no han volgut prohibir la pràctica completament en considerar que pot suposar un remei, encara que no estigui acceptada per la medicina moderna.
El diari es fa ressò un dels casos que ha portat a Sanitat a demanar als hipnotitzadors autocontrol en el recurs a aquesta pràctica: es tracta d’un jove de 23 anys que, deprimit per la ruptura amb la seva parella, va seguir el consell d’un psicòleg de sotmetre’s a hipnosi per a conèixer les seves reencarnacions, el psicòleg va pensar que el seu pacient potser havia tingut una mala experiència sentimental quan ocupava un cos anterior, la qual cosa ara li feia poc suportable la seva actual ruptura.
Durant la sessió, el jove va començar a hiperventilar-se en sentir-se com si estigués en un taüt i, després de la fallida sessió hipnòtica, va viure repetits atacs de pànic i problemes respiratoris.
A pesar de la polèmica, Lianna Sofer, experta en la matèria, defèn l’ús de la hipnosi per a corregir problemes "que van començar en una vida anterior".
Sofer assegura que una dona va dir adéu per sempre als seus dolors crònics de coll quan va descobrir que "havia estat decapitada en una vida anterior".
El director del comitè ministerial, Alex Aviv, del centre de salut mental Abarbanel de Bat Yam (prop de Tel Aviv), titlla en canvi aquest tipus d’hipnosi de "pràctica mística per a gent que creu en la reencarnació" i recorda que en diversos casos "ha eixit malament".

EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?