<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de juny 10, 2009

Un estudi mitjançant una eina de xarxa 2.0 qüestiona l'existència dels suposats poders paranormals

Un innovador estudi realitzat per psicòlegs britànics a través de la xarxa social Twitter ha posat en tela de juí l’existència real dels poders paranormals com la telepatia o la telecinesi en assenyalar que «són els propis subjectes els que es creen estes il·lusions en el seu cervell».
Esta és la conclusió a què han arribat els investigadors de la Universitat d’Hertfordshire (Regne Unit) els que, dirigits pel professor Richard Wiseman, han desenrotllat un experiment psicològic valent-se de les noves tecnologies, en concret de les cada vegada més abundants xarxes socials, va informar hui la revista New Scientist.
Més de 7.000 usuaris de Twitter van decidir unir-se a l’experiment, per al que van haver de respondre a una sèrie de preguntes prèvies sobre la seua creença o no en l’existència de les habilitats extrasensorials.
Així, el 38 per cent dels participants va afirmar creure este tipus de fenòmens i fins i tot un 16 per cent va confessar posseir algun d’estos poders que escapen a la raó.
L’experiment es va dur a terme de la manera següent: el professor Wiseman viatjava cada dia a un lloc diferent de la ciutat i es fotografiava en ell.
La foto s’enviava tot seguit als usuaris de Twitter junt amb altres preses en llocs i dates distints per a desorientar i es demanava als usuaris a suposats «poders» que identificaren la foto en qüestió.
D’eixa forma els investigadors tractaven d’esbrinar si el grup d’individus que es preava de tindre poders extrasensorials encertava la localització de Wiseman, quelcom que no va ocórrer.
A pesar d’això, quan se’ls mostrava la foto bona, el 31 per cent dels individus que creien en el paranormal s’autoconvencien de que hi havia una forta correlació entre la seua pròpia percepció i els fets.
Segons l’opinió de Wiseman, allò que s’ha ocorregut amb eixos voluntaris demostra que «eixe tipus de pensament creatiu» fa que moltes vegades les persones vegen «relacions il·lusòries» entre distints fenòmens i es convencen de que hi ha estranyes correspondències entre els seus somnis i esdeveniments posteriors.

Agència EFE

This page is powered by Blogger. Isn't yours?