<$BlogRSDUrl$>

dilluns, d’abril 20, 2009

Involució científica a Catalunya
Un Centre d'Assistència Primària de Barcelona oferirà acupuntura, flors de Bach i homeopatia

El Centre d'Assistència Primària (CAP) de la Sagrada Família ha inclòs en el catàleg de prestacions sanitàries tractaments de teràpies naturals com acupuntura, flors de Bach i homeopatia. Aquests serveis, no obstant, no seran gratuïts, sinó de pagament.
Actualment, cap dels centres d'assistència primària dependents de l'Institut Català de Salut (ICS) ofereixen aquests serveis de teràpies alternatives, ja que no estan compresos dins de la cartera de serveis.
El CAP de la Sagrada Família forma part del Consorci Sanitari Integral, un ens públic participat pel Servei Català de la Salut, l'Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l'Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.
Amb aquestes teràpies, que es començaran a prescriure a partir d'aquest mes, es vol complementar la prestació pública amb altres tractaments que fan els professionals sanitaris, com metges, infermeres i fisioterapeutes, titulats en les diferents teràpies.
L'acupuntura consisteix a aplicar unes agulles especials als denominats punts energètics per aconseguir els efectes terapèutics desitjats i està indicada per al tractament de dolors generalitzats i reumàtics, artritis, dolors gàstrics, cefalees, vertigen, asma bronquial, depressions, tabaquisme i obesitat, entre altres patologies.
El tractament amb flors de Bach es basa en 38 essències florals, que treballen amb l'energia de les persones i ajuda a restablir la salut i harmonitzar les disfuncions físiques, emocionals, mentals i espirituals.
La medicina homeopàtica està basada en la persona, la seva globalitat i la relació entre ella i el seu entorn, ja que considera que la malaltia provoca un desequilibri que s'expressa amb uns símptomes, i per això al metge homeòpata li interessa el tot del pacient.
Cap d'aquestes teràpies té cap fonament científic i es mera superstició.

Agències

This page is powered by Blogger. Isn't yours?