<$BlogRSDUrl$>

divendres, de març 13, 2009Troben el cadàver d'una dona tinguda per vampiressa al segle XVI

L'antropòleg forense italià Matteo Borrini ha descobert el misteri del cadàver d'una dona que va trobar fa dos anys en una fossa comuna de 1576 a Venècia, a l'illa Lazareto. El cos tenia incrustat un maó a la boca perquè es considerava que era una vampiressa i volien evitar que seguís "mossegant", segons ha pogut confirmar ara després dels estudis.
A l'Edat Mitjana, Venècia va patir diverses plagues que van dur la població a enterrar milers de persones en fosses comunes com la trobada per Borrini. La investigació apunta que en l'època es pensava que els vampirs, els culpables de les plagues de pesta segons les llegendes ancestrals, s'alimentaven de "mastegar els morts". Per això, la convenció indicava que calia introduir-li una pedra a la boca perquè deixés d'alimentar-se i morís definitivament.
Borrini, que va fer un paral·lelisme amb un "enterrament simbòlic com els de la Màfia", ha assegurat que ha arribat a la conclusió que en el segle XVI es van pensar que aquesta dona era una vampiressa després d'estudiar diversos tractats com el Dissertatio historico-philosophica de masticatione mortuorum, escrit pel teòleg protestant Philippus Rohr el 1679.

Avui, (Títol canviat)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?