<$BlogRSDUrl$>

dijous, de gener 15, 2009

Una empresa lituana contracta a una bruixa per a perseguir deutors

Vílnius.- En aquests temps difícils per als creditors, una empresa lituana que s’encarrega de recol·lectar deutes està oferint un servici excepcional per a torejar amb deutors morosos: la bruixeria.
La firma Skolu Isieskojimo Biuras, o agència de recol·lecció de deutes, amb seu a Vílnius, ha contractat a Vilija Lobaciuviene, la "bruixa" més famosa d’este país bàltic, per a perseguir a empreses i a individus que demoren a cancel·lar els seus deutes enmig d’una crisi econòmica cada vegada més forta.
"Hi ha certes persones que estan aprofitant la crisi i es neguen a pagar als bancs o a altres companyies", va explicar Amantas Celkonas, director de Skolu Isieskojimo Biuras.
"La nostra nova treballadora els ajudarà a entendre la situació, reconsiderar el que està bé i el que està malament, i actuar en conseqüència", va dir. "També ajudarà a aquells que estan afectats per problemes reals, que pateixen per l’impacte psicològic de la fallida i la depressió". Celkonas no va explicar com una presumpta bruixa pot alleujar l’impacte psicològic de la fallida.
Lobaciuviene, que es promociona com "la bruixa més important de Lituània", és molt famosa en l’exrepública soviètica de 3,4 milions de persones per oferir serveis"màgics", com ara pronosticar el futur, i encisar. Assegura usar la hipnosi, herbes medicinals i "el camp de la bioenergia" per a ajudar als seus "pacients".
Quan se li va preguntar el dijous què opinava del seu nou treball, Lobaciuviene, de 53 anys, va informar The Associated Press que se sent feliç de servir d’ajuda a persones aclaparades pels deutes.
"Sóc una ciutadana lliure i puc fer el que em vingui de gust", va explicar. "M’agrada que algú necessiti la meva ajuda, i faré tot el que és necessari per a ajudar les persones", va afegir.
Però alguns experts locals van ridiculitzar l’acció de l’agència.
"Aquest és un retorn a l’Edat de l’Obscurantisme. Si algú realment es creu que aquesta dona pot ajudar a algú a recuperar diners, llavors quelcom camina molt malament en aquest país", va dir la columnista Monika Bonckute.

AP

This page is powered by Blogger. Isn't yours?