<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de gener 17, 2009

Els 'expedients X' d'Obama

Fox Mulder, el protagonista d'Expediente X, tenia al seu despatx als soterranis de les casernes de l'FBI un pòster amb el lema Vull creure. Ara està a punt d'arribar a Washington un nou president que tenia per lema "Canvi en què podem creure". I entre els que més hi volen creure hi ha les legions de persones que estan convençudes que a les catacumbes del poder hi ha tones de papers i altres proves sobre els contactes del Govern nord-americà amb alienígenes. Vaja, que volen que Barack Obama faci públics els expedients X.
A Washington no ets ningú si no tens un grup de pressió política. Els que creuen en extraterrestres no podien ser diferents: tenen el Comitè d'Acció Política sobre el Fenomen Extraterrestre. Ja han enviat una carta al president electe i han començat una campanya de recollida de firmes (esperen aconseguir-ne 40.000) per exigir-li que desclassifiqui la informació de l'Exèrcit sobre ovnis.
Per fer-ho compten amb aliats com John Podesta, el cap de l'equip de transició, que en els seus anys a l'Administració de Clinton va defensar la desclassificació, i comptaven amb Bill Richardson, frustrat secretari de Comerç i governador de Nou Mèxic, on hi ha Roswell, la meca dels que pensen que l'Estat oculta la seva informació sobre els homenets verds. Richardson va arribar a dir en un debat que creu que les autoritats van ocultar una trobada amb extraterrestres en els famosos fets que van tenir lloc en aquesta localitat als anys 40.
Com és imaginable, internet treu fum amb especulacions sobre el material que Obama pot fer públic si la crisi econòmica, les dues guerres i les altres minúcies que té en aquests moments a sobre de la taula l'hi permeten. Si necessita parlar amb algun expert, Robert M. Stanley -autor del llibre Encontres en la tercera fase en el Capitoli - ja s'ha ofert a la seva web.
Segons Stanley, que ha dedicat 30 anys de la seva vida (que són una pila d'anys) a buscar la veritat que hi ha allà fora, Obama no necessita anar gaire lluny per creure en ovnis: només ha de treure el cap pel balcó de la Casa Blanca en una d'aquelles clares nits d'hivern de Washington. Stanley sosté que la capital dels EUA té la proporció més gran d'albiraments d'ovnis per metre quadrat del món (potser perquè els alienígenes saben molt bé qui mana a la Terra). Segons les seves dades, el primer ovni es va veure a la ciutat l'any 1850; la primera foto es va fer el 1942; des del 1948 hi ha 240 casos registrats d'albiraments, i només el 2002 es van fotografiar 12 ovnis sobre el Capitoli o la Casa Blanca. Les visites es van repetir durant el 2008, potser a causa de l'interès per l'elecció d'Obama, cosa que hauria convertit aquest procés electoral no només en les primeres eleccions globals, sinó també intergalàctiques.
"La seva campanya es va basar en una simple però profunda promesa: canvi. Hi ha una part de l'actual burocràcia a Washington que necessita desesperadament un canvi: el secretisme sobre els ovnis", escriu Stanley en la seva carta oberta a Obama. Realment serà difícil que Obama satisfaci totes les expectatives que hi ha dipositades en ell...

JoanCañete Bayle, El Periódico de Catalunya


This page is powered by Blogger. Isn't yours?