<$BlogRSDUrl$>

dijous, de desembre 25, 2008

Tot i que no hi ha cap prova de la seva existència, els Mossos d'Esquadra poden identificar en 48 hores avionetes sospitoses de llançar iodur de plata


Els Mossos d'Esquadra estan en disposició d'identificar i comprovar en un termini de 48 hores si una avioneta ha llançat iodur de plata per evitar pedregades. La investigació que el cos policial va dur a terme davant les denúncies presentades per municipis solsonins ha permès al cos disposar de tot un seguit d'informació i de mecanismes d'actuació àgils per què si es torna a sospitar d'alguna avioneta, els Mossos puguin comprovar ràpidament si ha transportat i llançat aquest producte. En aquesta primera investigació no es van trobar evidències que confirmessin les sospites. Segons Esquius, municipis de la Segarra, l'Alta Anoia i del nord del Bages també van expressar preocupació per aquesta qüestió.
La investigació de les avionetes sospitoses de llançar idour de plata es va centralitzar al Solsonès perquè va ser aquest territori el que va denunciar el cas davant les autoritats a través del Consell Comarcal. El treball dut a terme, ha explicat l'intendent de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, no va trobar 'evidències' que hi haguessin hagut avionetes modificades, ni empreses que haguessin subministrat aquest producte ni restes de iodur de plata en l'aigua.
No obstant això, segons Esquius, en el cas que es produís una nova sospita de llançament de iodur de plata per evitar pedregades, el cos policial podria actuar de forma molt més àgil per comprovar la informació, ja que en només dos dies es podria identificar la nau i comprovar si disposa dels mecanismes per transportar i llançar aquest producte.

ACN

This page is powered by Blogger. Isn't yours?