<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de novembre 08, 2008

Un antropòleg alemany assegura que les llegendes griàliques medievals europees tenen el seu origen en el Sant Calze de valència

L'antropòleg i historiador alemany Michael Hesemann ha assegurat durant la seua intervenció en el I Congrés Internacional “València, la ciutat del Sant Grial”, que les Llegendes graàliques medievals estan inspirades en el Sant Calze que es venera en la catedral de València.
Per a Michael Hesemann, “a diferència del que molts pensen, les llegendes del graal no tenen el seu origen en els relats anglosaxons del rei Artús, sinó en l'arrelada tradició que diu que el calze de l'Última Cena ja estava a Espanya en l'Edat Mitjana”.
Hesemann, que ha pronunciat la ponència “Els romanços del Grial i el Parsifal. La realitat que s'oculta darrere de la llegenda”, ha assenyalat que hi ha nombroses dades en les primeres llegendes griàliques, sorgides en l'Edat Mitjana, que “s'identifiquen totalment” amb la morfologia del Sant Calze custodiat en la Seu de València, així com amb els llocs on es va custodiar durant l'època medieval i amb personatges històrics de l'edat mitjana que, segons la tradició, “guarden relació amb estos relats”.
Així, el poeta alemany Wolfram Von Eschenbach descriu el Sant Grial en l'obra Parzival que va escriure en el segle XIII, com una pedra en forma de vas “ple de brillantor”, la qual cosa “coincideix amb el Sant Calze de València”, que és una copa d'àgata amb vetes “semblants a flames”, ha indicat Hesemann.
La copa del poema de Von Eschenbach “té, a més, una inscripció en el seu peu”, igual que la relíquia que es venera en la catedral de València, ha precisat l'investigador.

Universitat Catòlica de València

This page is powered by Blogger. Isn't yours?