<$BlogRSDUrl$>

dijous, de novembre 06, 2008

“Las Provincias” publica un article de tipus sensacionalista amb errors sobre suposat satanisme al País Valencià

Entre les pífies, considerar Aleister Crowley fundador de la Golden Dawn i barrejar esta amb Thelema.

Anys separats dels familiars. Absorbits per l'adoració a un líder a qui se li atorga condició de divinitat. Supeditats a un control mental del que resulta quasi impossible escapar. Són alguns dels símptomes que manifesten les persones absorbides per una secta. Es calcula que en el País Valencià hi ha al voltant de 9.000 adeptes a estos grups, molts d'ells amb tints satànics.

"Tenen la mirada anada, com si estigueren il·luminats. Pateixen una anul·lació completa de la seua personalitat". Este testimoni procedix d'una persona afectada i resident en la Comunitat, que només parla amb la condició de mantindre el més absolut anonimat. És testimoni d'un problema que cada vegada té una major presència entre la societat. De fet, els experts consideren que el País Valencià és una de les zones amb major activitat sectària, especialment de col·lectius satànics.

El debat va prendre relleu ahir des del punt de vista mèdic durant el Congrés Nacional de Psiquiatria que se celebra a València. Leonardo Caseu, psiquiatre i professor de la Universitat de Cadis, va parlar del satanisme dins de la seua ponència sobre trastorns paranoides rars. L'expert va destacar que la Comunitat està al cap en quantitat de grups d'este tipus, especialment en el nord d'Alacant i València.

Caseu va analitzar estes manifestacions des del vessant científica. Tal com va explicar a Las Provincias l'auge d'este fenomen suposarà en els pròxims anys un nombre més gran de casos clínics entre els professionals de la psiquiatria, perquè objectivament es considera que pateixen una esquizofrènia paranoide.

"Els fenòmens de possessió diabòlica i trànsit no són rars i estan arrelats en unes quantes zones del món civilitzat", va dir Caseu. El professor va assenyalar que des dels anys 70 es viu "un renaixement puixant del satanisme". "Tampoc eren rares les possessions i exorcismes en l'Europa de fa 500 anys, però quan la ciència i la Raó van ser capaços de separar endimoniats i malalts, assistim a noves formes d'este fenomen a través del satanisme", va sentenciar.

Hi ha més experts en sectes satàniques que situen el País Valencià com un dels principals focus d'activitat. Misses negres, profanacions de tombes inclús sacrificis d'animals són alguns dels rastres que deixen les seues reunions. I hi ha exemples documentats. En 2001 van aparèixer pintades satàniques en el cementeri de Xàbia i restes d'un ritus. La paraula Thelema, escrita sobre una de les parets dels blocs de nínxols, feia referència a L'orde Thelèmica de l'Aurora Daurada, un grup fundat en el segle XIX per Aleister Crowley, autor de frases com "Pren la meua sang, beu-la, crema-la, perquè només així podràs adorar-me". Per no parlar de l'aparició de galls amb el cap tallat, com va succeir en el vell llit del Túria.

Centres de formació

El secretisme rodeja les informacions relacionades amb sectes satàniques. Una de les fonts consultades per Las Provincias, que també va demanar no ser identificada, porta anys estudiant el món d'estos col·lectius i la seua capacitat per a anul·lar a la persona. De fet, treballa assistint a persones que tracten de superar el seu pas per una secta. Segons assenyala, en la Comunitat existeixen "centres de formació" on determinats grups adoctrinen les persones captades. Inclús hi ha persones que acudeixen des de l'estranger, com per exemple Alemanya, per a participar en estes classes formatives durant diversos dies i tornar després al seu país d'origen. "Qualsevol d'estes persones pateix un trastorn de la personalitat i té episodis obsessius", explica. També apunta la importància de l'ús de drogues al·lucinògenes Per a aconseguir sensacions especials.

Deixant de costat actes vandàlics, que són la majoria, els grups més seriosos fugen de la publicitat, Per la qual cosa resulta complicat establir un llistat. Segons les dades que es maneja el Ministeri de l'Interior espanyol, s'ha detectat l'existència d'un centenar de sectes amb alguna presència en el País Valencià, incloent un elevat grup amb desviacions satàniques. En els últims anys s'han produït tristos exemples, amb morts incloses. Va ser el cas de Natalie C., que en 1999 va perdre la vida en Alfàs del Pi. Pensava que estava endimoniada i que la seua única eixida era participar en un ritu consistent en què diverses persones s'assentaren sobre la víctima. Va morir per ofegament.

Un dels majors experts en sectes d'Espanya és Manuel Guerra. Este sacerdot burgalès, en declaracions a Las Provincias, va assenyalar ahir que la zona mediterrània aglutina una important activitat d'eixe tipus, encara que va rebutjar que la el País Valencià siga el lloc amb major presència.

"Només en la comunitat de Madrid hi ha 30, i a Barcelona hi haurà més", va dir. Guerra és autor del Diccionari Enciclopèdic de les Sectes, on s'ubiquen diversos grups satànics en municipis del País Valencià.

Las Provincias (Títol canviat)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?