<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de novembre 18, 2008

La recerca d'albins per a rituals causa l'esquarterament d'una nena a Burundi

Una nena de sis anys va ser assassinada i el seu cos esquarterat a l'est de Burundi, segons han informat avui fonts oficials. Aquest és l'últim d'una sèrie d'atacs perpetrats a la regió contra ciutadans albins, els cossos dels quals són molt preats pels fetillers.
"La jove albina va ser assassinada per dos homes que la van tallar a trossos, aquí al districte de Kinyinyia, a prop de la frontera amb Tanzània", ha explicat un funcionari local. L'assassinat d'albins és comú en algunes zones de l'Àfrica, on els seus braços, cames, cabells, pell i genitals són venuts als fetillers.

30 assassinats a Tanzània
Des de l'any passat, 30 persones albines han estat assassinades a Tanzània i quatre a Burundi segons la Societat Albina de Tanzània, que insta el Govern a utilitzar l'Exèrcit per detenir aquests atacs. "Fa falta fer moltes coses per parar aquesta gent", ha dit el president de la societat, Ernest Kimaya.
Aquest mes, una dona de l'oest de Tanzania va resultar ferida en una baralla amb gent que la seguia a ella i la seva filla albina de camí cap a casa. A més, la policia va arrestar un home al sud-oest del país per intentar vendre la seva dona albina a un empresari de la República Democràtica del Congo per 3,6 milions de xílings tanzans (2.272 euros).
Tanzània té una població de més de 200.000 albins d'un total de 40 milions habitants.

Reuters

This page is powered by Blogger. Isn't yours?