<$BlogRSDUrl$>

dimarts, d’octubre 21, 2008


Un grup d'exploradors japonesos asseguren que han trobat empremtes del ieti a l'Himàlaia


Un equip d'aventurers japonesos asseguren que han trobat empremtes del llegendari ieti, l'abominable home de les neus, a la regió de l'Himàlaia al Nepal, segons informa avui l'agència local Kyodo.
Kuniaki Yagihara, subcap del projecte ieti Japó, ha afirmat que el seu equip ha trobat diverses empremtes, cadascuna de 20 centímetres de longitud, a la muntanya Dhaulagiri 4, una muntanya de 7.661 metres on els exploradors van passar 42 dies intentant gravar la misteriosa criatura.

Zona de difícil accés
"S'assemblaven a empremtes d'humans, però és impossible que una persona caminés descalça per la neu en aquesta muntanya", ha declarat Yagihara a l'agència Kyodo a Kàtmandu. En aquest sentit, ha afegit que a aquesta zona no hi arriben els senderistes i que no hi ha cap mena d'emplaçament humà.
Yagihara, que ja va fer una expedició a aquesta muntanya el 2003, ha assenyalat que les empremtes tampoc poden ser d'un ós, un cérvol o d'una cabra de muntanya, ja que el seu equip és expert en rastres d'animals. "Les empremtes que hem trobat són definitivament del Ieti", ha conclòs.

L'origen del mite
No obstant, el grup d'exploradors no van captar cap imatge de la misteriosa criatura a la muntanya del massís Dhaulagiri, situat cap al centre del Nepal.
El mite del ieti segueix sent un misteri des que el 1832 un explorador britànic, B. H. Hodgson, va dir a guies locals que havia vist una criatura de grans dimensions de dues potes amb cabells llargs i foscos.
Des d'aleshores s'han repetit diversos casos de muntanyencs que diuen que han vist empremtes del ieti a les muntanyes del Nepal, tot i que no s'ha aconseguit mai capa prova definitiva de la seva suposada existència.

El Periódico de Catalunya

This page is powered by Blogger. Isn't yours?