<$BlogRSDUrl$>

dimarts, d’octubre 07, 2008

Els déus Fujin i Raijin, de la mitologia japonesa

Poques vegades hi ha hagut déus tan inseparables com Raijin i Fujin, tots dos pertanyents a la mitologia japonesa. Raijin és el déu del tro i del llamp, i Fujin, el déu del vent. Són amics inseparables, encara que en més d'una ocasió s'han barallat. Raijin té forma de dimoni, amb unes urpes molt llargues, i té un gust culinari realment poc comú: es menja els melics dels éssers humans. Encara avui dia, quan hi ha una tempesta, molts nens japonesos es tapen el melic amb les manetes. Els trons els produeix tocant taikos, que són una mena de tambors que l'envolten com podem veure a la imatge adjunta.
De Fujin expliquen que va fer un treball increïble: antigament la foscor ens envoltava completament, sempre era de nit. Però un dia Fujin va provocar un enorme vendaval, que es va emportar la foscor i va fer que finalment es veiés el sol. Quan el vent és fort, es diu que el provoca Fujin, fent voleiar un enorme llençol que sempre porta al coll. De fet, a l'esquena hi té lligat un sac on guarda tots els vents.
Qui havia de dir que, l'any 1992, aquests déus de la mitologia japonesa acabarien sent coneguts a tot el món occidental gràcies al popular joc d'acció titulat Mortal Kombat. A Raijin se li canviaria el nom pel de Raiden i continuaria vivint sobre els núvols de tro, mentre que Fujin seria el creador de tornados mortífers. També apareixen a Final Fantasy VIII, que és un dels videojocs més populars, i tampoc podien faltar en nombrosos mangues, com per exemple els del famós dibuixant Masashi Kishimoto.

Alfred Rodríguez Picó, El Periódico (Títol canviat)


This page is powered by Blogger. Isn't yours?