<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de setembre 09, 2008

Un tribunal francès jutjarà l'Església de la Cienciologia

Els màxims responsables de l'Església de la Cienciologia a França hauran de seure a la banqueta dels acusats, després que ahir fonts judicials informessin que el Tribunal Correccional de París jutjarà l'organització per presumpta "estafa en banda organitzada i exercici il·legal de la farmàcia". El procés judicial es va obrir arran de la denúncia que una dona i antiga adepta va presentar l'any 1998.
La dona va anar a comissaria en considerar que havia sigut víctima d'una estafa, ja que mesos abans havia sigut abordada per un grup de membres de la Cienciologia que li van oferir una sèrie de material (llibres, tests, suposats medicaments i un estrany aparell per mesurar l'estat mental) que li va costar 200.000 dels antics francs (uns 30.000 euros).
Atès que l'organització es va negar a tornar-li aquests diners, la dona va acudir a la justícia. Finalment, a la seva denúncia se n'hi han unit dues més: la d'una altra dona i una segona del Col·legi de Farmacèutics. L'advocat d'un dels demandants va avançar que "la Cienciologia s'arrisca a una dissolució de l'Església parisenca".
L'Església de la Cienciologia va ser fundada l'any 1954 per Lafayette Ronald Hubbard als Estats Units. En aquest país, Veneçuela, el Japó, les Filipines o Sud-àfrica té l'estatus de religió, mentre que a Alemanya, França, Itàlia i Bèlgica es considera una secta. A l'Estat espanyol, està inscrita com a entitat religiosa.

Avui

This page is powered by Blogger. Isn't yours?