<$BlogRSDUrl$>

dimecres, de setembre 17, 2008

L´hotel Llegendes de Girona obrirà a principis d´octubre

Girona disposarà d'un nou establiment turístic al Barri Vell a partir del mes vinent. L'hotel Llegendes de Girona, situat al sector del Pou Rodó, obrirà a principis d'octubre. Els treballs estan molt avançats i només queden quatre retocs abans de l'obertura. L'objectiu és obrir abans de les Fires de Sant Narcís, però ja podria estar obert la primera quinzena d'octubre.
L'hotel Llegendes de Girona, de quatre estrelles, consta de tres plantes i altell i la seva inversió ha estat de 3,2 milions d'euros. Té quinze habitacions, de les quals, les cinc de la planta superior són dúplex i les altres deu, dobles. Cadascuna rep el nom d'una llegenda (per exemple el vampir de la Rambla, la campana Beneta, les mosques de Sant Narcís, el cul de la Lleona o la presència dels jueus a Girona) i han estat pensades i decorades de manera diferent per aconseguir un espai amb caràcter propi.
Cada una de les habitacions incorpora una representació de la llegenda amb què s'inspira feta en pedra per l'escultor anglesenc Gerard Roca. Els mobles de l'establiment seran moderns combinats amb peces úniques antigues, caixes de núvia i quadres, entre altres elements, amb més de 400 anys d'història. Els passadissos, les escales interiors i la planta baixa de l'hotel també tindran plaques de pedra amb altres representacions de llegendes de Girona i les comarques gironines.
L'edifici, amb entrada al carrer Portal de la Barca, conserva les parets originals de pedra i una escalinata original que s'ha datat en el segle XIII. A la planta baixa de l'immoble turístic hi ha l'anomenat "Pou del Capricis", una zona destinada als serveis d'esmorzar, on se serviran xuixos i bisbalencs, entre altres.
L'hotel, propietat de la Fundació 60 (de la família Mallart), té diferents línies d'actuació per captar clients: promocions especials per les dates més importants del calendari gironí; oferta de paquets en èpoques de menys demanda (per exemple el conegut com a "paquet romàntic" on es posarà a disposició del client una habitació especialment decorada); esdevenir un referent a nivell d'allotjament pels que segueixen la ruta dels orígens medievals; també ser un referent pels turistes jueus o amants de la cultura i el patrimoni hebreu; compromís amb el turisme cultural i literari; l'hotel està catalogat com a "Gayfriendly" i també aposta per les parelles sense fills; és patrocinador de la Via Verda facilitant tots els serveis als ciclistes que s'hi allotgin; aposta pel turisme gastronòmic; la troballa de dues petxines enganxades al dintell d'una finestra de la façana del Portal de la Barca, indica que un antic morador de la casa havia estat peregrí del camí de Sant Jaume i per això, l'hotel seguirà l'evolució de la iniciativa i l'acollida que tingui pels peregrins; es donaran facilitats en els trasllats de l'aeroport a la ciutat i en el lloguer de cotxes tenint en compte la importància dels vols de baix cost, l'arribada del Tren d'Alta Velocitat i la irrupció del turisme "city break"; i a més, s'oferirà informació d'activitats per als discapacitats.

T.Carreras, Diari de Girona

This page is powered by Blogger. Isn't yours?