<$BlogRSDUrl$>

dijous, d’agost 14, 2008

Un documental de Canal 9 recrea la història i llegenda del calze de la catedral de València

Un documental televisiu recrearà la història i tradició del calze que es venera en la catedral de València des del segle XV i que segons una supersticiosa tradició va ser l'utilitzat en l'última cena de Jesús de Natzaret.
El reportatge, produït per Canal 9 en col·laboració amb l'Ajuntament de València, porta per títol “El Sant Grial. És realment el calze que va utilitzar Jesucrist en l'última Cena?”.
El muntatge final, de cinquanta minuts constituirà una "aproximació arqueològica i històrica, però també a la tradició i a les llegendes entorn d'esta relíquia", segons Canal 9.
A través d'animacions en 3D, imatges reals dels llocs pels quals, segons es diu, va passar el calze, així com de dramatitzacions d'alguns moments propis de la història, la llegenda o la tradició de la copa.
L'equip de Canal 9 ha realitzat la gravació de la relíquia "en exclusiva i per primera vegada fora de la seua urna protectora de manera que les imatges el mostraran tal qual és", van explicar les mateixes fonts.
Està previst que la gravació s'emeta el primer cap de setmana de novembre, coincidint amb el I Congrés Internacional sobre el Sant Calze, que se celebrarà en la capital del País Valencià del 7 al 9 d'eixe mateix mes, amb motiu del 1750 aniversari de la suposada arribada de la relíquia a l'Aragó.
El congrés pretén realitzar una anàlisi suposadament històrica dels diferents recorreguts i estades que hi ha tingut el grial fins a la seua arribada a València. Alguns especialistes intentaran evidenciar, a través de la versió original del Parsifal en alemany, el fet que les narracions sobre el sant calze, quan es trobava en Sant Joan de la Penya (San Chuan d'a Peña, Osca), és l'origen dels llibres de cavalleries i l'èpica medieval europea.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?