<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juliol 11, 2008

Executat un presumpte bruixot que va assassinar a 42 dones per a aconseguir poders màgics

Un escamot d’afusellament va executar hui en l'illa indonèsia de Sumatra a un condemnat per l’assassinat de 42 dones que creia que així aconseguia poders màgics, conegut com l’"Assassí del Canyar", van informar fonts policials.
Va ser Ajusticiat després de rebutjar-se una petició de clemència del grup defensor dels drets humans Amnistia Internacional i "va aparèixer resignat al seu destí", segons un portaveu de l'oficina del fiscal general de l'Estat.
Li va ser concedit el seu últim desig de acomiadar-se de la seua esposa, qui inicialment va ser també condemnada a la pena capital però la seua sentència va ser reduïda a cadena perpètua, va afegir.
Dukun Klenik Datuk, com es feia anomenar Ahmad Suradji, de 57 anys, va ser sentenciat a mort en 1997 després de ser trobat culpable de l'assassinat de 42 dones, a qui va seduir aprofitant la seua condició de suposat bruixot de màgia negra.
La policia el va detenir aquell any després del descobriment d'un cadàver prop del seu domicili en la província de Sumatra Septentrional, i poc després es van trobar 41 cossos més.
Durant el judici, diversos testimonis van assegurar que les víctimes de Suradji acudien a ell a la recerca d'ajuda per a ser més atractives.
Les portava a un camp darrere del seu cas i les soterrava fins a la cintura, al·legant que formava part del ritual, abans d'estrangular-les i després cremar-les amb el cap apuntant cap al seu domicili, en un altre pervers ritu de màgia negra.
Quan va ser arrestat fa onze anys, Suradji va declarar a la policia que els assassinats li donaven més poders místics.
Els "dukun klenik", tant hòmens com dones, són figures poderoses, especialment reverenciades en el país, que acull a la major comunitat musulmana del món, però on hi ha una àmplia tradició associada al misticisme i on estos bruixots tenen molt poder, especialment en l'illa de Java.
Fa tres setmanes, Indonèsia va aplicar per primera vegada la pena de mort des que va arribar al poder l'actual president, Susilo Bambang Yudhoyono.
El costum en el país és dur a terme les execucions per escamot d'afusellament, generalment de nit i en un lloc aïllat, i mai s'anuncien les dates exactes.
En el Sud-est Asiàtic encara s'aplica la pena capital a Birmània (Myanmar), Brunei, Laos, Malàisia, Singapur, Tailàndia i Vietnam però a Filipines es va abolir en 2006.

EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?