<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de juny 08, 2008

Construiran un segon hotel Llegendes en un solar del carrer Mercaders, al Barri Vell

La compra de la finca i les obres per obrir l'establiment costaran uns 3,7 milions d'euros

La Fundació 60 ha adquirit recentment un solar al Barri Vell de Girona per construir-hi el que serà el segon hotel Llegendes de Girona. El primer, situat al carrer Portal de la Barca del sector del Pou Rodó, obrirà aquest estiu. El solar que ha adquirit ara la Fundació 60 està als números 8 i 10 del carrer Mercaders i al carrer Ferreries Velles, número 5.
Aquest hotel, segons consta en el projecte, serà de quatre estrelles, tindrà dos soterranis, planta baixa, cinc plantes i altell, amb un global de 25 habitacions, de les quals cinc seran júnior dúplex. La resta seran dobles. A la planta baixa podria obrir-s'hi un restaurant, que se cediria en explotació a tercers. La compra del solar ha costat més d'1,9 milions d'euros i la construcció de l'hotel té un pressupost estimat d'1,8 milions d'euros Aquesta important inversió econòmica respon a "una aposta de la Fundació 60 pel Barri Vell i per la ciutat de Girona, desinvertint en altres municipis", segons ha explicat la directora de l'hotel Llegendes de Girona del Pou Rodó, Alla Macksimova.
El nom de l'establiment del carrer Mercaders serà hotel Llegendes de Girona-Rambla, ja que està a escassos metres del citat passeig. Mentre que el del Pou Rodó es dirà hotel Llegendes de Girona-Catedral, ja que des de les finestres de l'immoble es distingeix el monumental edifici. Aquest primer equipament turístic té quinze habitacions, de les quals cinc són júnior dúplex i la resta són cambres dobles.
Abans d'adquirir el solar del carrer Mercaders, la Fundació 60 ha fet gestions davant l'Ajuntament de Girona, els Bombers i Turisme de la Generalitat, entre altres institucions, segons ha explicat Alla Macksimova, per comprovar que el projecte podia tirar endavant i com a estudi previ de tota la reglamentació que cal aplicar a la nova construcció.
El nou hotel es construirà en la mateixa línia i acabats del que s'està acabant de construir al carrer Portal de la Barca, amb banys de vidre, teulada de fusta tractada i escales de pedra, entre altres elements.
A cada habitació de cadascun dels dos hotels s'hi recrearà una llegenda (per exemple les mosques de Sant Narcís, el vampir de la Rambla, el pont del Dimoni o el cul de la Lleona). Els establiments aniran complementats amb estances medievals, a les rodalies del mateix hotel, que s'anomenaran Medieval suites, com la que ja es projecta al carrer Portal de la Barca, 12.

Un tercer establiment amb vistes a l´Onyar
Els estudis de mercat que té la Fundació 60 preveuen l'obertura d'un tercer -i últim- establiment que donaria al riu Onyar. Amb aquest tercer hotel, la Fundació disposaria d'unes seixanta habitacions al Barri Vell de Girona.
L'arribada d'aquesta xarxa d'hotels ha estat anunciada de diferents maneres, sempre amb el rerefons de les llegendes. La fundació va editar fa un any el llibre 42 històries màgiques. Llegendes de Girona, del qual n'és autora Nuri Ros i que explica llegendes de la ciutat de Girona (moltes de Sant Narcís) i de diferents poblacions de les comarques gironines, com Caldes de Malavella, Anglès o Banyoles. L'edició de 1.700 exemplars del llibre en català està pràcticament esgotada, pendent d'una nova edició. Hi ha editats exemplars del primer llibre de les llegendes en deu llengües diferents.
Actualment, s'està preparant un segon llibre amb 58 llegendes noves. Del total, 14 seran de la capital gironina i la resta d'altres municipis de la demarcació.
Coincidint amb la propera obertura de l'hotel del Pou Rodó, s'han embotellat, amb una edició numerada, un total de 2.000 ampolles de vi negre de l'Empordà, a través de Bodegues Sinyol. A més a més, es preveu comercialitzar peces de bronze del que simbolitza una de les llegendes, la petjada de Sant Narcís, i figures romanes i medievals. Tot obra de l'escultor d'Anglès Gerard Roca i Ayats.

Tapi Carreras, Diari de Girona


This page is powered by Blogger. Isn't yours?