<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de maig 03, 2008

Cremades per bruixes

Una aldea de Papua tortura, decapita i crema a dues dones culpables de matar un taxista mitjançant bruixeries

Dues dones de la regió muntanyosa de Papua Nova Guinea van ser maltractades, decapitades i després cremades per "bruixes" després d'un judici popular, ha informat avui la ràdio neozelandesa. Una dona era casada, tenia quatre fills i residia a Simbu, mentre que l'altra pertanyia a la Serralada Occidental, era mare d'un fill i estava divorciada.
Segons dos testimonis, els fets van ocórrer aquesta setmana en el llogaret de Togoba, on la família d'un taxista suposadament assassinat, encapçalada pel primogènit del mort, va acusar les dues dones d'haver matat al conductor amb bruixeries.
Les presumptes fetilleres van ser detingudes, tancades en una casa i torturades.
Trobades culpables del crim i d'altres que els van atribuir, dijous passat el fill major del taxista va entrar en l’habitatge i les va decapitar, per a després incendiar la casa.
"Acabem de tornar d'allà, on estàvem fa una hora. La casa encara cremava i els cadàvers seguien en l'interior. Tota la població presenciava el drama", van declarar Paulus Tepra i Kuri Kuimbil.
Els assassinats per suposada bruixeria són freqüents en zones de Papua Nova Guinea, particularment en les províncies de Simbu i de Serralada Meridional.


Agència EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?