<$BlogRSDUrl$>

dissabte, d’abril 19, 2008

Una directiva de la UE terroritza el gremi britànic de mèdiums

Mèdiums, psíquics, lectors del tarot i altres membres de la germandat britànica de la bola de vidre prediuen aquests dies que s’acosten els problemes. Problemes per a ells, no per als seus clients, que al Regne Unit són molts. Vaticinen, i ho encerten, que una directiva de la UE que obliga els estats membres a homogeneïtzar la regulació dels seus gremis tindrà un curiós efecte sobre ells: els equipararà a lampistes, electricistes i a la resta de professionals que es dediquen a prestar serveis, de manera que els qui els hagin contractat podran demandar-los si no han quedat contents amb el resultat. És a dir, si el vident o la pitonissa no els han posat en contacte, per exemple, amb els seus pares morts. Fins ara, a la Gran Bretanya, no era així.
D’acord amb la llei de mèdiums fraudulents, que data del 1951, el demandant sempre ha de demostrar, si vol que el jutge li atorgui la raó, que el bruixot ha volgut estafar-lo. Amb la directiva, anomenada de pràctiques comercials injustes, serà al revés: la responsabilitat de provar que no hi ha hagut ànim d’engany recaurà sobre el psíquic en qüestió.


RELIGIÓ O PRODUCTE

Tal com ho veu el col·lectiu afectat – que ahir es va desplaçar fins al número 10 de Downing Street per entregar al primer ministre un escrit amb 5.000 firmes contra el canvi legal –, la nova normativa converteix l'espiritualisme, que segons ells és una religió, en un producte més de consum. Els mèdiums podrien evitar futures demandes si al costat de l'ouija o la baralla posessin un cartell del tipus "això és un experiment científic, el seu resultat no està garantit" però això, diuen, els faria semblar ridículs.
La premsa britànica, amb títols com "No haurien d'haver-ho vist venir?", s’ha acarnissat amb el col·lectiu en els últims dies, però als bruixots no els fa cap gràcia. "La nova llei és un atac contra el dret a practicar la nostra religió. La legislació actual ja és suficient per perseguir els defraudadors i xarlatans", deia ahir, davant la residència del premier britànic, David McEntee-Taylor, que es fer anomenar reverend, porta alçacoll de capellà, es dedica a fer "cures espirituals, exorcismes, benedicció de vivendes i contactes amb els morts" i és membre de l'Organització de Treballadors Espirituals, convocant de la protesta, un organisme que es va fundar fa a penes quatre mesos.
Altres ens del ram amb bastant més antiguitat, en canvi, aplaudeixen la nova normativa que s'aplicarà. La Unió Nacional d'Espiritualistes, a la qual pertanyen prop de 400 esglésies, fa dies que manifesta que és feliç pel canvi legal. El seu portaveu, el reverend Steven Upton, prediu: "La directiva serà bona per als espiritualistes i ajudarà aquelles persones amb qui els farsants s'han comportat com autèntiques aus de rapinya".

Begoña Arce, Períodico de Catalunya


This page is powered by Blogger. Isn't yours?