<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’abril 13, 2008

Troben un gran dibuix del deu còndor d'uns 2.800 anys d'antiguitat a Perú

Un immens dibuix de la silueta d'un còndor amb les ales esteses d'uns 2.800 anys d'antiguitat va ser trobat a la localitat d'Ocucaje, en la regió costanera d'Ica, va publicar hui la premsa de Perú.
La figura, de 137 metres de llarg per 87 metres d'ample, que es presumix és la representació més gran del món d’una au, va ser trobada a mitja setmana per l’expedició científica 'Ulls de Còndor' i un grup de redactors del diari peruà 'El Comercio'.
Es creu que la figura del còndor pertany a Paraques Caverna, el període de formació de la cultura precolombina Paraques que es va estendre entre els anys 800 i 600 abans de la nostra era.
El còndor va ser un dels principals déus dels Paraques i la seua presència com a divinitat va perdurar fins als Wari (400 D.C.), per a ser reemplaçat després pel sol pels Inques, va recordar el rotatiu.
"Es tracta d’un de les més importants troballes realitzades en els últims anys en esta regió. Per les seues característiques es tractaria d'un dels primers dibuixos que haurien realitzat els hòmens de la cultura Paraques Caverna en el seu procés d'expansió a les valls d'Ica i Nasca", va dir el cap de l'expedició Eduardo Herrán.
Rodejant l'immens còndor també es van detectar les figures quasi imperceptibles i més xicotetes del que podrien ser un insecte, un mol·lusc i una au. "És un conjunt de dibuixos que es mantenen quasi units en relació al còndor. Serà necessari investigar per a determinar la representativitat que van tindre per a la cultura Paraques", va plantejar Herrán.
El director de l'Institut Nacional de Cultura (INC) d'Ica, Alfredo Gonzáles, va confirmar que l'organisme declararà la zona on es troba la imatge del còndor com a àrea intangible.

Agència EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?