<$BlogRSDUrl$>

diumenge, d’abril 06, 2008

Rescatats 137 menors d'una secta polígama de Texes

Funcionen protegint-se amb l'aïllament. Construeixen opacs complexos als afores de llocs com Eldorado, una petita localitat de menys de 2.000 habitants a les planes de l'oest de Texas. En aquestes ciutats pròpies imposen la seva llei, que oblida la prohibició de l'incest, la poligàmia i l'abús de menors. I només quan alguna de les seves víctimes aconsegueix superar la desconfiança en el món exterior que se li ha inculcat i denunciar-ho, la realitat de les sectes salta a la llum.
Això acaba de succeir als EUA, on, arran de la denúncia d'abusos sexuals i físics realitzada dilluns per una menor de 16 anys, les autoritats texanes van iniciar dijous una intervenció a Anhelant Sion, un ranxo de gairebé set hectàrees que el 2003 va començar a construir a Eldorado l'Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, una secta escindida fa un segle de l'església mormona i que compta amb 70.000 membres.

Cases d'acollida
En total, la policia va rescatar 137 menors, la majoria d'ells nenes. Els més petits tenen sis mesos, i els més grans, 17 anys. Molts d'ells presenten signes d'haver patit abusos o d'estar en imminent perill, i per això els serveis socials de l'Estat han assumit la seva custòdia. Per a la resta dels nens es buscaven ahir cases d'acollida. Molts d'aquests menors no coneixen cap altra vida al marge de la que han tingut al ranxo de la secta.
De moment no hi ha hagut arrestos, o almenys no han transcendit, però l'operació suposa un cop a una secta que havia aconseguit esquivar una intervenció similar quan el seu líder, Warren Jeffs, de 52 anys, va ser detingut. El novembre passat, Jeffs va ser condemnat a Utah a dues condemnes d'entre cinc anys i cadena perpètua com a còmplice de violació. Aquell cas es va originar el 2001, quan va arreglar el matrimoni d'un home de 50 anys amb la seva cosina de 14 anys a qui, segons el testimoni de la menor, va obligar a mantenir relacions sexuals. Jeffs està empresonat a Arizona, on l'espera un altre judici per diversos càrrecs de complicitat en dos casos en què dues menors més van ser obligades a casar-se amb adults.
Segons sembla, la condemna de Jeffs --un antic director d'institut que va assumir el lideratge de la secta després de la mort del seu pare, el 2002– no ha tingut impacte en el funcionament del ranxo. "Al contrari --ha explicat Randy Mankin, propietari del diari local d'Eldorado–. La construcció d'edificis es va accelerar i han construït un poble fora del poble".
En la seva batuda, les autoritats buscaven partides de naixement dels nadons. Intenten identificar si alguns són fills de les menors.

Idoya Noain, El Periódico


This page is powered by Blogger. Isn't yours?