<$BlogRSDUrl$>

dissabte, d’abril 12, 2008

L’Edat Mitjana entra amb força a Internet per Internet

Un exorcista de la diòcesi de Roma ensenya a combatre el dimoni en una sèrie d’Internet

El famós exorcista de la diòcesi de Roma, Gabriele Amorth, comparteix en un minisèrie setmanal, emesa en vuit idiomes per canals catòlics de televisió i a Internet, els seus més de 21 anys de coneixements sobre esta pràctica religiosa, amb consells sobre la manera de combatre el dimoni en el dia a dia, segons informa l'agència catòlica Zenit. En la primera de les tres entregues 'penjades' fins al moment, en el portal , el sacerdot respon a la pregunta inicial sobre l'existència del dimoni.
Amorth narra que molts bisbes "no creuen" en la figura de Satanàs, quelcom que l'exorcista censura citant unes paraules de Joan Pau II: "qui no creu en el diable, no creu en l'Evangeli". Segons Amorth, a Satanàs "li agrada" la forma amb què la tradició tendix a representar-ho, amb peüngles, ales, banya i cua, perquè "al ridiculitzar-ho, afavoreix que no es cregui en la seva existència".
En aquest sentit, el pare indica que el Maligne adopta formes distintes en funció de l'efecte que vullga provocar. Una gamma de disfresses en què, atenent a l’explicació d'Amorth, també poden entrar la Mare de Déu i Jesucrist.
Així mateix, en el segon capítol, el pare Amorth relata, en general, com és un dels seus exorcismes: "Vaig a una església del centre de Roma, una parròquia que durant el dia està tancada. Hi ha una missa al matí, després la tanquen i allí faig els exorcismes forts. Tinc vàries persones que m’ajuden i poso un llit petit. A vegades hem de lligar les persones o simplement les subjectem".
Per a Amorth, no és el mateix un "problema psiquiàtric" que un "mal malèfic". Així, a la seva manera de veure, es torna "necessari" que en cada diòcesi hi hagi almenys un expert en exorcisme, "per a derivar els casos". Com a expert en la figura de Maria, el pare revela que Satanàs li té "terror" a la Mare de Déu. Per a això, el sacerdot recorda l’anècdota d’un exorcista amic seu que li va preguntar al diable que era el que més li 'molestava' de la mare de Crist. Segons pareix el dimoni va respondre: "És la més obedient de les criatures i jo sóc el més rebel, ella no ha comés mai el més mínim pecat, per això em venç sempre".

Agència Europa Press


This page is powered by Blogger. Isn't yours?