<$BlogRSDUrl$>

dijous, d’abril 24, 2008

La màscara del Pare Pius

Milers de fidels visiten les restes del frare exposats 40 anys després de la seva mort

Dos mesos de treball han sestat necessaris perquè les restes del Sant Pius de Pietralcina, més conegut com a Pare Pius i un dels sants més venerats d'Itàlia, pogueren ser exposats 40 anys després de la seva mort. El seu cos fou exhumat el 2 de març i des de llavors ha estat sotmès a tractaments especials.
El seu rostre es mostra cobert per una màscara de cera realitzada per experts del museu londinenc Madame Tussaud. La túnica que vesteix fou confeccionat per les monges clarisses de clausura de Sant Giovanni Rotondo, encara que els guants són els mateixos que portava el Pare Pius i usava per a cobrir els estigmes en les palmes de les mans, unes nafres semblants a les de la crucifixió Crist.
Milers de fidels han pelegrinat fins al santuari de Santa Maria de la Gràcia, a Sant Giovanni Rotondo, per a veure de nou al sant. Amb una cerimònia a la qual van assistir prop de 10.000 persones, les restes mortals de Pare Pius foren col·locades en una urna de vidre en la cripta del santuari, per a la visita de la qual han fet ja reserves 750.000 persones que acudiran durant els sis mesos en què estaran exposats.
El frare caputxí, conegut perquè mostrava estigmes en les mans i perquè s’assegurava tenia el do de la bilocació -poder estar en dos llocs al mateix temps-, és un dels sants més venerats a Itàlia, i molts catòlics porten la seva imatge en la cartera, la guarden en els seus despatxos o l’exhibeixen en el cotxe.
L’arquebisbe de Sant Giovanni Rotondo, Domenico d'Ambrosio, va demanar que el papa Benet XVI visiti el santuari on ha quedat exposat el cadàver de Pare Pius, però el Vaticà ha dit que no està prevista de moment una visita papal.
Segons els seus seguidors, durant la seva adolescència el Pare Pius va tenir visions i al complir 31 anys van aparèixer en el seu cos diversos estigmes, que van desaparèixer sense deixar empremta poc abans de la seva mort, el 23 de setembre de 1968, cosa que ha provocat informes i llibres que dubten de la seva veracitat. Entre aquets figuren les declaracions d’un farmacèutic que va assegurar que en 1919 el Pare Pius adquiria àcid fènic, una substància fortament irritant, amb la que es provocava les ferides.

Agència EFE


This page is powered by Blogger. Isn't yours?