<$BlogRSDUrl$>

dissabte, d’abril 05, 2008

El diari "20 minutos" dóna entrada a les creences supersticioses


El diari 20 minutos ha publicat un breu article en el que es fa eco de la investigació parapsicològica del de la SEIP, una organització que ha oferit tot tipus de cursos sobre bestieses, des de xacres fins a llicenciatures en Parapsicologia sense contar, per descomptat, amb cap autorització oficial. El líder del tot este assumpte, Pedro Amorós, demande sense èxit al periodista Javier Cavanilles del periòdic espanyol "El Mundo", per dir que les noves cares de Bélmez de la Moraleda (Andalusia, Espanya) són un frau, anomenar-lo caçafantasmes i altres epítets. Ací està el text del periòdic que és molt desafortunat en donar cabuda a individus com el tal Amorós.


"Els parapsicòlegs busquen fantasmes en 260 enclavaments de València

La imatge de València s'associa al sol, al turisme... però, per a alguns, la ciutat també és molt rica en fenòmens paranormals.
El president de l'Associació Espanyola de Parapsicologia, Pedro Amorós, coneix al detall quins són els fenòmens més destacats que s'han registrat i que estan arreplegats en l'últim anuari de l'associació.
Així, segons conta, «els vigilants d'una empresa de vàlvules del polígon industrial La Yutera (Foios) van assegurar haver viscut una manifestació fantasmal. Van contar que van escoltar passos, colps en la paret, que les màquines s'encenien soles i que les làmpades es movien. Vam anar a investigar-ho, però no vam trobar evidències».
No obstant això, el cas més sonat va ser un referit a la presó de dones que hi havia a València: «Un dels guàrdies que feia torns en la garita assegura que notava com si algú es penjara de la seua arma, ja que de sobte sentia que pesava més. Després que este guàrdia fera públic el cas, ens van arribar altres testimonis que deien que allí es percebien presències».
Estos són tan sols dos exemples dels 260 casos que es van investigar l'any passat en les comarques de València: 27 van tindre a veure amb fenòmens poltergeist i fantasmals. La resta van ser falses alarmes.

Carlos Navarro"


This page is powered by Blogger. Isn't yours?