<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de gener 05, 2008

Volen regular les teràpies alternatives al Regne Unit

L'oscurantisme regeix el món

El Govern britànic es disposa a regular per primera vegada l'aromateràpia, la reflexologia, l'homeopatia, l'acupuntura i altres teràpies alternatives, cada vegada més populars al Regne Unit, segons ha publicat avui el rotatiu “The Times”. El nou Consell per a la Sanitat Natural, que gaudeix del suport del diletant príncep de Gal·les, podrà així prohibir l’exercici d'aquest tipus de pràctiques a eventuals xarlatans, així com a professionals incompetents o desaprensius. Aquests organisme s'encarregarà d'establir estàndards mínims capaços de garantir que els que practiquen eixes medicines alternatives estan degudament qualificats per a la seva pràctica.
Els pacients podran traslladar queixes a aquest Consell, inspirat en el ja existent Consell Mèdic General. Encara que el sistema serà en un principi voluntari, les autoritats confien que tots els practicants ho accepten perquè serà una garantia de qualitat que tindrà en compte el públic. L'organisme en qüestió només acceptarà el registre dels professionals que hagin completat un curs reconegut oficialment, estiguin assegurats i subscriguin un codi de conducta.
Actualment, els britànics inverteixen més de 180 milions d'euros en tot tipus de teràpies alternatives i es preveu que eixa xifra augmente fins a 290 milions d'euros en els pròxims quatre anys. Segons alguns sondejos, un 68 per cent dels ciutadans del Regne Unit creuen que les teràpies alternatives són tan vàlides com les tradicionals. No obstant això, des de fa temps les autoritats estan preocupades pel fet que actualment qualsevol persona pugui dedicar-se a l'acupuntura, l'homeopatia i altres pràctiques d'aquests tipus.
En el Regne Unit tres de cada quatre persones creuen que els que practiquen aquestes teràpies alternatives estan degudament formats i autoritzats per a fer-ho. Entre les pràctiques que regularan les autoritats sanitàries, figuren, a més, els massatges, l'osteopatia cranial, la digitopuntura (shiatzu), l'imposició de mans (reiki) i les anomenades tècniques d'Alexander (massatges) i de Bowen (correcció de postures).
El Consell per a la Sanitat Natural, impulsat per Carles d'Anglaterra, l'integraran una sèrie de persones nomenades en un procés independent. Hi haurà una clara divisió entre aquest organisme i els ens professionals representatius de les teràpies regulades.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?