<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de gener 26, 2008

Els maçons de les illes obren les portes en una cerimònia simbòlica

Música de Mozart, i un espai recreat per a l'ocasió a la Sala Magna del Poble Espanyol, han sigut avui els punts d’inici de l’esdeveniment.
Passades les cinc de la vesprada, els maçons de Balears han obert les seves portes a la societat explicant amb l’escenificació de dues cerimònies -blanca i fúnebre- què succeeix a l’interior d’una lògia quan es reuneixen els maçons en les seves reunions.
La trobada s'ha dut a terme com a colofó als actes del XV aniversari de la Gran Lògia Provincial de Balears i en el mateix han participat representants de les deu lògies que existeixen a Balears i que reuneixen a més de 400 maçons.
La distribució de la sala, ha intentat reproduir parcialment un temple maçó, amb part dels símbols i ornaments de la maçoneria com l’escaire, el compàs, la maça, el cisell i el llibre sagrat, a més de nombrosos ciris blaus, rojos, negres i blancs.
Un dels moments més teatrals de la cerimònia ha sigut l’entrada dels membres de la lògia, els aprenents, els companys, els mestres i el gran mestre, i, posteriorment, d’un en un la sortida dels grans mestres de les deu lògies de les Illes, a més dels invitats maçònics pertanyents a un fraudulent orde del Temple - desaparegut realment fa segles- o als Cavallers de Malta, amb les seves vestidures d’època.
En un altre moment també força dramàtic, s'ha brindat un homenatge als 22 maçons que van ser afusellats durant la Guerra Civil a les Balears i a tots els germans maçons difunts fins ara.
Durant la setmana que acaba també s'ha organitzat un cicle de conferències sobre la maçoneria.
La maçoneria és una institució teista, que utilitza un conjunt de símbols que volen recordar els constructors medievals.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?