<$BlogRSDUrl$>

dimarts, de desembre 25, 2007

Torna la superstició de l'home llop a l'Argentina

Candelària, un petit poble a la província argentina de Misiones, està commocionat per la suposada aparició d’un home llop. Un grup de veïns assegura haver observat a un individu que encaixa amb les descripcions tradicionals d’aquests éssers.
Segons el diari local Actualidad del Sur els habitant de la zona van veure un ser amb cabell llarg i barba que es movia i gesticulava de manera poc habitual. Atrets per la curiositat, van apropar-se, però aquest es va endinsar en el bosc.
Els testimonis diuen que tenia aspecte de llop i que va deixar una ferum intensa, amb olor a podrit.
La llegenda, d’origen europeu, parla d’un un malefici que afecta a partir de l’adolescència als setens fills mascles, en absència de germanes intercalades. Aquests éssers es transformen, els dimarts i divendres amb canvis de lluna, en una barreja de característiques canines i porcines, que s’alimenta de nens no batejats.
La difusió molt àmplia d’aquesta superstició en les zones rural d’Argentina i la marginació dels mascles nascuts en tals circumstàncies va dur, per a compensar-la, al seu apadrinament per part del president d’aquella República, fet legalitzat sota el mandat de Juan Domingo Perón l’any 1973.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?