<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de novembre 04, 2007

La Cienciologia obrirà una megaesglésia a Barcelona


L'Església de la Cienciologia serà tractada com una entitat religiosa. Així ho ha decidit l'Audiència Nacional, la qual, en una sentència recent, anul·la una resolució del Ministeri de Justícia del 2005 per la qual es va denegar la inscripció en el Registre d'Entitats Religioses d'aquesta peculiar congregació de la qual formen part famosos com Tom Cruise, John Travolta o Dustin Hoffman.
En declaracions al setmanari EL TRIANGLE, el responsable de l'Església de la Cienciologia a Espanya, el tarragoní Iván Arjona, apunta que la sentència suposa «el final d'una era en la qual hem hagut de lluitar pels nostres drets: ara ens reconeixen el que som, una entitat religiosa». Segons Arjona, l'Església de la Cienciologia té 10.000 seguidors a Espanya, dels quals uns 3.500 resideixen a Catalunya i al País Valencià.
La congregació disposa d'una seu al carrer Dos de Maig de Barcelona, prop de l'Hospital de Sant Pau, però ja està buscant un nou local a la ciutat o a l'àrea metropolitana, d'uns 5.000 metres quadrats, per convertir-lo en el seu nou centre de culte. A més, també té intenció d'obrir, d'aquí a dos o tres anys, centres de rehabilitació de drogodependents a Catalunya i al País Valencià regentats per cienciòlegs.
Iván Arjona, de 27 anys, afirma que no era «gens religiós», però que, després de deixar la seva Tarragona natal fa deu anys, es va interessar per la Cienciologia, de la qual ara porta la veu cantant a Espanya des de la seva condició de portaveu i «sacerdot». Respecte a la sentència de l'Audiència Nacional que els permetrà inscriure's com a entitat religiosa, Arjona subratlla que és una «victòria immensa» i que «Espanya va en camí de ser una democràcia plena si cadascú té dret de tenir les seves creences».
La Cienciologia està reconeguda com a religió als EUA, a Austràlia, a Sud-àfrica, a Veneçuela i a Suècia, però a França està considerada com una «secta absoluta» i en altres països europeus com una simple organització. A Bèlgica se la tracta com una entitat potencialment perillosa i els tribunals suïssos li han negat el caràcter religiós.

J.M.C. www.eldebat.cat


This page is powered by Blogger. Isn't yours?