<$BlogRSDUrl$>

dijous, de setembre 27, 2007

Diuen que la capital de Mianmar va ser traslladada a la selva per la visió de l'astròleg del general Shwe

El règim militar birmà no ha aconseguit (potser no ha volgut) desenvolupar econòmicament i políticament el país, ni tan sols als nivells dels seus veïns: Tailàndia, Laos i Vietnam. No obstant, de l'actual Junta es diu que li agrada gaudir del luxe, sempre en secret, com secretes són la majoria de les seves incomprensibles accions. Una de les més extravagants va ser el trasllat, el 2005, de la capital de Rangun a Pynmana, un lloc en plena selva ple de serps, insectes, malària i sense aigua potable.
Diuen que la raó d'aquest precipitat trasllat va ser que l'astròleg favorit del general Than Shwe, home fort del país, va predir que perdria el poder si la capital no canviava de lloc. I van marxar. Sense construir carreteres o edificis adequats per albergar una part de l'Administració, que encara viu entre barracons i murs de formigó. El trasllat no es va acabar perquè a la senyora Shwe no li agrada la selva.
No obstant, els analistes assenyalen que darrere de les extravagàncies de la Junta es mouen interessos com el cultiu d'opi i la transformació en morfina i heroïna (el país és un dels tres vèrtexs del Triangle d'Or). O la construcció de l'oleoducte de Yadana, des de Tailàndia, que va forçar en 10 anys la destrucció de 3.000 poblats i el desplaçament de més de 500.000 persones. De les guerrilles que Birmània ha enfrontat en la seva convulsa història queda activa la de la minoria karen.

El periòdico (Títol canviat)


This page is powered by Blogger. Isn't yours?