<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de juliol 28, 2007

Roma investiga la possible curació miraculosa d'un jovençà valencià per l'arquebisbe García Lahiguera

El Vaticà està investigant la possibilitat que monsenyor José María García Lahiguera, qui va ser Arquebisbe de València entre 1969 i 1978, realitzara la miraculosa curació d'un jovençà valencià.
El possible miracle es va produir ‘‘en la persona d'un jovençà valencià que, al paréixer, hauria salvat la vida per intercessió de monsenyor García Lahiguera’’, van destacar des de l'Arquebisbat valencià.
En estos moments la Santa Seu instruïx la causa de beatificació de García Lahiguera. Este procés es va obrir a Espanya en 1995, sis anys després de la mort del prelat en la seua capital. Transcorreguts cinc anys des que es va iniciar el procés de beatificació, al setembre del 2000, el cardenal i arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, ‘‘declarava clausurada la fase diocesana del seu procés de canonització, que a partir de llavors va començar a ser instruït per la Santa Seu’’.
La Congregació per a les Causes dels Santos va atorgar el decret de validesa de la seua causa de beatificació el dia 25 de gener de l'any 2002. En l'actualitat, en el Vaticà es troba tota la documentació que des de les diòcesis de Madrid, Huelva i València –de què va ser bisbe i arquebisbe– es va remetre durant la qual es coneix com a fase diocesana del procés per a arribar als altars.
En eixa tres diòcesi, ‘‘es van arreplegar nombrosos testimonis i documentació sobre la seua fama de santedat en vida, principalment a Madrid’’. En esta ciutat va ser bisbe auxiliar.
José María García Lahiguera va ser Arquebisbe de València entre els anys 1969 i 1978 i entre les seues suposades virtuts no va brillar per la defensa del valencià (català) sinó que sota el seu pontificat es va celebrar el VIII Congrés Eucarístic Nacional espanyol, en 1972.
Va nàixer el 9 de març de 1903 en Fitero (Navarra) i va morir a Madrid en 1989.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?