<$BlogRSDUrl$>

dijous, de juliol 26, 2007

La justícia atura el polèmic decret de teràpies naturals del govern català

El decret de teràpies naturals, de què la Generalitat ha fet tanta publicitat, perilla. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ahir es va pronunciar en contra de la normativa que pretén regular 13 teràpies, arran d'un recurs presentat pel Ministeri de Sanitat espanyol. S'invaliden cinc articles i quatre disposicions que formen part del text aprovat al gener. El contingut tracta de l'acreditació dels professionals, requisits dels establiments i procediment d'acreditació dels professionals, entre altres coses.
El decret de teràpies naturals continua portant cua als jutjats. Arran d'un recurs presentat pel Ministeri de Sanitat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar ahir la suspensió cautelar de bona part d'una normativa que ja s'havia aprovat el passat gener envoltada de polèmica. Fa uns mesos, el tribunal tombava els articles relacionats amb l'homeopatia. Ara, els articles aturats fan referència a l'essència del text: la definició de les teràpies, els requisits per als establiments i el procediment de les acreditacions dels professionals, i altres de més específics. En total són cinc articles i quatre disposicions que donen veu a les al·legacions del ministeri per desaprovar el decret. Una de les més directes, i recollida en la interlocutòria del TSJC, és que amb la posada en marxa del decret existeix «un perill cert per a la salut dels ciutadans que, confiats en l'aparença de legalitat del decret, acudeixin a aquests establiments per posar-se en mans de professionals no preparats». A més el ministeri assegura que es vulnera la legislació de les professions sanitàries perquè «permet a uns denominats pràctics la realització de diagnòstics i de prescripció de tractaments sense la formació ni la capacitació pròpia de les professions sanitàries».
Ahir Salut va emetre un comunicat en què assumia que el decret no es pot aplicar. Va afegir que presentarà un recurs de súplica, i que es «continuarà treballant en una regulació que garanteixi la seguretat dels ciutadans que decideixin utilitzar aquests serveis». Aquesta és la segona vegada en poc temps que una iniciativa del departament topa amb la justícia. La primera va ser fa uns mesos, quan es va aturar el decret que allargava la jornada de treball als metges que fan 2,5 h.

El Punt, (títol modificat)


This page is powered by Blogger. Isn't yours?