<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de juliol 22, 2007

El Govern espanyol recorre la llei catalana de teràpies naturals

El Ministeri de Sanitat ha recorregut davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) part del decret de la Generalitat que regula les condicions d'ús de determinades teràpies naturals per part de personal no sanitari. L'Executiu central ha demanat l'anul.lació de certs articles i la seva suspensió fins que la Sala contenciosa administrativa del TSJC, que ha rebut demandes de col.lectius sanitaris, resolgui el conflicte.
El Ministeri de Sanitat argumenta que la normativa catalana "vulnera la legislació bàsica estatal pel que fa a l'ordenació de les professions sanitàries, dels centres, serveis i establiments relacionats amb la salut i medicaments homeopàtics i plantes medicinals".
Al seu parer, el decret "permet l'exercici de competències i funcions assignades als professionals sanitaris, en particular a metges i fisioterapeutes, a pràctics naturistes, que no tenen els coneixements ni la formació adequada". Així, impugna cinc articles i quatre disposicions transitòries. El Ministeri justifica la seva decisió també al·legant que l'aplicació total de la norma podria provocar una "situació irreparable, generant d'aquesta manera un perill cert a la salut de les persones". Per això també reclama la suspensió d'aquests preceptes fins que el Tribunal Superior no resolgui el fons del plet.

Europa Press


This page is powered by Blogger. Isn't yours?