<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juny 01, 2007

Una nova gravació revifa la llegenda del Monstre del Llac Ness

Un científic aficionat afirma haver gravat a Nessie, el llegendari monstre del Llac Ness, a Escòcia, segons publica l'edició digital de CNN.
"No podia creure el que veien els meus ulls quan vaig observar aquest solc negre d'uns 15 metres movent-se prou ràpid per l'aigua", explica Gordon Holmes, un tècnic de laboratori de 55 anys de Shipley, en el comtat de Yorkshire, que va realitzar la gravació dissabte passat.
Des de 1930, quan es va reportar el primer observació, més de 4.000 testimonis sobre aquest "monstre", que alguns afirmen es tracta d'un dinosaure, han contribuït a alimentar una de les llegendes més famoses del món.
"Primer vaig pensar que es tractava d'una anguila molt gran. Aquests animals tenen característiques de serp i podrien explicar les observacions en el Llac Ness al llarg dels anys", afirma Holmes a la CNN.
Aquest mitjà ha recollit les declaracions de l'expert en Nessie i biòleg marí Adrian Shine, que treballa en el Centre Llac Ness 2000 a Drumnadrochit, una de les riberes del llac. Shine ha vist la gravació i espera poder analitzar-la adequadament properament.
"Em considero un intèrpret prou escèptic del que passa en el llac, però mantinc una ment oberta sobre estes coses i no hi ha dubte que s'uneix de les millors gravacions que he vist", afirma Shine.
Aquest biòleg afegeix que el vídeo és particularment útil perquè Holmes realitza un balanceig (oviment de càmera horitzontal) i capta la ombra de l'alguna cosa. Això significa que és menys problable que es tracti d'un muntatge i, a més, ofereix una referència geogràfica per a calcular la mida de la criatura i a quina velocitat es desplaça.
La CNN assegura que els mitjans de comunicació escocesos són habitualment escèptics amb les històries sobre Nessie, però el material d'Holmes és de tan bona qualitat que fins i tot la cautelosa BBC va emetre el vídeo ahir.

Agències

This page is powered by Blogger. Isn't yours?