<$BlogRSDUrl$>

dissabte, de juny 09, 2007

Un veí de Canet de Mar (Maresma) atribueix la curació d'un fèmur operat a la intercessió de Gaudí

La devoció religiosa per Antoni Gaudí progressa a més velocitat que les obres de la Sagrada Família, de manera que la data del seu ingrés en el santoral podria arribar abans que es donin per acabats els treballs al temple. L'associació que promou la causa de beatificació de l'arquitecte ha començat a documentar casos d'aparents miracles que podrien franquejar-li la porta de la santedat per traslladar-los al Vaticà, on una comissió científica, primer, i una de teològica, després, han de validar-los.
El més recent i de més entitat dels reunits fins ara afecta Ramon Amargant, un catòlic practicant de 62 anys, que resideix a Canet de Mar. Amargant va explicar ahir per telèfon a aquest diari que després de successives intervencions per implantar-li una pròtesi de titani al fèmur que se saldaven amb una ferida oberta que no deixava de supurar va experimentar, fa tres setmanes, un canvi radical en 48 hores.
Això va passar després que ell mateix, la seva família i els seus amics elevessin les seves pregàries a l'arquitecte, valent-se de les estampes editades per rendir-li culte, reclamant-li que intercedís per ell. "La ferida ha cicatritzat i no tinc cap molèstia. Els metges no troben explicació al que ha passat", va resumir.
No era la primera vegada que Amargant demanava ajuda a Gaudí, a qui professa una gran admiració --"no crec que un ésser humà pogués haver iniciat la Sagrada Família sense intercessió divina", afirma--. Abans havia advertit que les seves pregàries davant la tomba de l'arquitecte a la cripta del temple en demanda de curació per a un amic amb càncer havien, aparentment, donat resultat. "Les persones que ara han resat per mi han estat escoltades. Jo no sé si això és un miracle. Jo em limito a explicar la meva experiència", va dir.


El fotògraf

El vicepostulador de la causa i rector de la parròquia de la Sagrada Família, el sacerdot Lluís Bonet, va narrar ahir un altre episodi suposadament d'ordre sobrenatural que ha estat documentat pel mateix protagonista, el fotògraf Andreu Català, fill del cèlebre fotògraf Francesc Català Roca.
Andreu Català explica que el 6 de febrer del 2002, mentre estava fent fotografies dalt de la grua de la nau central de la Sagrada Família, va perdre momentàniament l'equilibri per culpa d'una ràfega de vent i una lent òptica va caure a terra des de més de 90 metres d'altura. Immediatament, assegura, va invocar Gaudí davant de la por que hagués pogut fer mal a algú. Després, va buscar la lent i no la va trobar. Al cap d'un mes i mig, va tornar a enfilar-se a la grua i va trobar la lent "sencera, encara que hi havia penetrat l'aigua, i amb dues marques que evidenciaven la caiguda" als baixos de l'estructura.
Un llibre que acaba d'editar l'Associació pro Beatificació d'Antoni Gaudí que dirigeix l'arquitecte José Manuel Almuzara recull, a més, múltiples favors menors obtinguts sota l'aparent mediació del creador de la Sagrada Família. Des de retrobaments familiars fins a un lloc de treball, passant per ajudes per obtenir una vivenda. Molts d'aquests testimonis provenen de Llatinoamèrica, va revelar Almuzara, on la devoció pel vessant místic i religiós de l'arquitecte competeix amb la passió per l'obra de l'artista que expressen els japonesos.


Joan Pau II

El llibre inclou una carta del que va ser fidel secretari de Joan Pau II i ara cardenal de Cracò- via, el polonès Stanislaw Dziwisz, datada el juny del 2006, en la qual es declara admirador de l'"arquitecte de Déu". "Els confesso que estic profundament commogut llegint la biografia ¡en polonès! amb la qual em van obsequiar durant la meva estada a Barcelona amb el Papa", afirma. "Com que tinc molt interès en la seva ràpida beatificació li asseguro la meva oració particular per aquest assumpte", afegeix. I finalitza formulant una invitació: "Per la meva banda els animo perquè resin per la ràpida beatificació d'un altre servent de Déu, Joan Pau II".

Jordi Casabella, El Periódico (títol canviat)


This page is powered by Blogger. Isn't yours?