<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juny 22, 2007

Un nou programa de bestieses esotèriques als Països Catalans

MISTERIS ILLENCS a IB3

La televisió de Balears oferirà a partir del dimecres 27 de juny una sèrie de 12 capítols sobre esoterisme i fenòmens paranormals a les Illes.
El programa, segons l'emissora té dues línies d'investigació: d'una banda, l'estudi d'un lloc encantat (casa, possessió, hospital...), i de l'altra, l'entrevista a una sèrie de persones rellevants dins l'àmbit dels enigmes i els misteris, sempre des d'una òptica de serietat, prudència i fonaments d'evidències.
L'estructura de la investigació del lloc comença amb una contextualització històrica i d'estil arquitectònic, per seguir des del punt de vista de la cultura popular, el conte o la llegenda, que conté el nucli del fenomen paranormal.
La recerca continua amb una exploració diürna in situ per part d'un equip format pels presentadors, un mèdium, així com d'altres professionals de reputació contrastada com historiadors o documentalistes, sense oblidar-nos de les persones que viuen al lloc en primera persona com a propietaris, treballadors o veïnats de la zona.
La segona fase de la recerca es basa en l'exploració de l'edificació al vespre, amb càmeres d'òptica infraroja i material sensitiu d'alta tecnologia capaç de captar moviments dins la foscor.
L'altra línia del programa entrevista un conjunt de persones, les activitats de les quals estan directament relacionades amb el món del més enllà, l'esoterisme o la capacitat de sentir fenòmens paranormals com per exemple mèdiums, cercadors d'aigua o guaridors. Dins aquest apartat, també es tracten altres petites històries des del punt de vista de la cultura popular, sempre amb un rerefons misteriós.
"Misteris Illencs" pretén donar llum a una sèrie de fenòmens que segons la cadena de televisió no tenen gaire explicació (potser els caldria estudiar una miqueta de ciència abans de fer-se periodistes) i que, avui en dia al segle XXI, també segons l'emissora, encara angoixen la població de les Illes Balears.
Presentadors Laura López i Kike Díaz
Esquema "Misteris Illencs" és un programa de 12 capítols que examina el món esotèric de les Balears i les evidències d'activitats paranormals a les Illes.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?