<$BlogRSDUrl$>

divendres, de juny 01, 2007

Més sobre el monstre del Llac Ness

Londres.- Un científic aficionat de Yorkshire (nord d'Anglaterra) assegura haver gravat imatges del monstre del Llac Ness, criatura llegendària coneguda popularment com "Nessi” que cada any atrau a milers de visitants a eixa zona d'Escòcia.
Gordon Holmes, de 55 anys, va viatjar la passada setmana a les Terres Altes d'Escòcia, on es troba el llac, amb l'objectiu d'aconseguir una gravació sonora del monstre, informa avui el diari local “Yorkshire Post. “Després de passar el dissabte passat sencer tractant d'obtenir una prova sonora, l'home creu haver anat més lluny i haver gravat imatges de la criatura amb la seva càmera de vídeo."Estava assegut en una àrea de descans, a uns 70 peus (21 metres) sobre el llac.
Eren les 10 de la nit, però el sol encara estava brillant sobre les muntanyes a l'altre costat,” explica Holmes."Estava a punt d'anar-me'n a casa i havia pujat només a relaxar-me i gaudir de les vistes quan vaig veure una cosa movent-se en la superfície de l'aigua, així que vaig córrer a per la càmera,” continua.
L'home assegura que no era “una onada,” perquè es movia en el sentit oposat al corrent, i afegeix que el que ell creu que és "Nessi” mesura uns 15 metres, és de color negre i es mou ràpidament en l'aigua.
"La meva càmera grava en blanc i negre, així que em va costar una estona trobar-ho de nou a l'aigua, però tinc una gravació de dos minuts i mig que he mostrat als experts i ells creuen que és una criatura viva,” indica.
Holmes, que treballa com a tècnic en la Universitat de Bradford, ha visitat Escòcia en sis ocasions en els últims sis anys per a investigar al monstre del Llac Ness."Sempre he estat interessat en la ciència, l'astronomia i l’allò desconegut. Tinc una ment oberta sobre el monstre,” afegeix.
L'investigador aficionat està organitzant l'emissió de la seva gravació en una televisió i una botiga de la ciutat escocesa d'Inverness, a més de mostrar-la a biòlegs que treballen en el centre d'exposicions del Llac Ness.
L'última suposada “observació” del monstre coincideix amb la iniciativa de l'organització turística local Destination Loch Ness (DLN) per a sol·licitar a l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) la inclusió del bell paratge en la seua Llista Mundial de Patrimonis.
Si la UNESCO arribés a aprovar la proposta, “Nessi” i el seu hàbitat natural formarien part del “exclusiu club” que integren meravelles naturals com el Gran Canó (EUA), el Kilimanjaro (Tanzània) o les Illes Tortugues (Equador).
Radicat en les Terres Altes d'Escòcia, el llac, que s'estén uns 37 quilòmetres al sud-est d'Inverness, té una profunditat màxima d'uns 225 metres -més del doble que la del Mar del Nord-, per la qual es suposa que ronda “Nessi.”

Agència EFE (Títol canviat)


This page is powered by Blogger. Isn't yours?