<$BlogRSDUrl$>

dilluns, de maig 14, 2007

Uri Geller, demandat per intentar eliminar un vídeo del YouTube que el desacredita

Uri Geller, famós en la televisió dels anys 70 per ser capaç de doblegar i trencar una cullera amb el poder de la seva ment, ha pogut veure frustrada la seva carrera després que YouTube.com ha publicat un vídeo (http://www.youtube.com/watch?v=M9w7jHYriFo), on es demostra que els poders de Geller no existeixen, sinó que són fruit d'un truc a través d'un joc de mans.
La companyia del mentalista, Explorologist, ha demandant a la pàgina en qüestió perquè retirés el vídeo, al·legant que violava les lleis del copyright per mostrar imatges de les quals només ell en té els drets. Però segons la legislació americana, dels gairebé 14 minuts de què consta el vídeo, Geller només podria reclamar tres segons de drets d'autos i que la majoria de les imatges que conformen el reportatge no li pertanyen ja que l'autor alterna la seva pròpia imatge i narració amb intervencions televisives del mentalista.
Per altra banda, L'Electronic Frontier Foundation (EFF), organització nord-americana sense ànim de lucre que lluita pels drets de llibertat d'expressió en el context de l'era digital, ha presentat una demanda contra Geller per abusar de la llei de drets d'autor dels Estats Units.

Avui


This page is powered by Blogger. Isn't yours?