<$BlogRSDUrl$>

dilluns, de maig 21, 2007

Pequín prohibeix les històries de fantasmes

Pequín (EFE). Pequín ha ordenat retirar dels quioscos de tota la ciutat les revistes que narren històries de fantasmes, al·legant que poden afectar psicològicament als joves, han informat avui diversos mitjans locals.
L'Administració d'Indústria i Comerç de Pequín ha decidit concretament la retirada de vuit revistes, quasi totes elles amb la paraula "gui" (fantasma) en el seu titular, i amb noms tals com "Quadern de Mort", "Històries d'Horror" o "Terrorífics Contes d'Apareguts".
Segons les autoritats pequineses, les publicacions no compten amb la necessària llicència per a vendre's, encara que també usen com a argument per a la retirada de les publicacions el fet que podrien afectar a la salut pública.
El diari "Beijing News" explica que en una de les publicacions, que tradueix una història japonesa, es relaten amb detall tota classe d'horribles morts.
En un altre cas, s'assegura que si el lector escriu el nom d'una persona en la revista, aquest morirà aviat. Des del començament d’aquesta campanya contra els escrits fantasmagòrics, s'han retirat de les botigues uns 500 exemplars, especialment en llibreries, quioscos i establiments pròxims a escoles, on aquestes revistes -algunes d'elles impreses en la més liberal Hong Kong- estaven guanyant popularitat.
L'Administració demana d'altra banda als ciutadans de Pequín que informin de qualsevol revista de fantasmes que vegin a la venda en qualsevol establiment de la ciutat.
El bloc sobre mitjans de comunicació i premsa xinesa Danwei (danwei.org) va ha assegurat avui que almenys dues altres publicacions amb històries d'horror, no incloses en la llista, segueixen aquesta setmana a la venda.
El gènere de terror no és aliè del tot a la Xina, on s'han rodat nombroses pel·lícules sobre el tema, si bé és cert que no solen emetre's per la televisió, on els continguts també són estrictament controlats.
Pequín emprèn nombroses campanyes d'imatge des de fa diversos mesos, de cara als JJ.OO. que acollirà l'any que ve.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?