<$BlogRSDUrl$>

divendres, d’abril 20, 2007

L´Església anima a encomanar-se a l´olotina Lliberada Ferrarons perquè faci un miracle

L'Església ha exhortat els fidels, creients i no creients, a encomanar-se a l'olotina Lliberada Ferrarons (1803-1842) per permetre el miracle que en faci possible la beatificació. El procés es troba ara en mans dels teòlegs de Roma, que estudien les virtuts d'aquesta jove, laica i obrera, per declarar-la venerable. La vida de Ferrarons va estar marcada per les dificultats, a les quals se li va ajuntar una llarga agonia per malaltia, però mai va deixar de perdre la fe.
Dona, laica, obrera, pobra i malalta, Lliberada Ferrerons no va tenir una vida fàcil, però tot i això va saber mantenir la fe. Nascuda en una família sense recursos, es va quedar sense pare de petita i va haver de començar a treballar als vuit anys. La seva vida va transcórrer entre diferents fàbriques tèxtils d'Olot i Sant Joan les Fonts, i la cura dels seus vuit germans. Fins i tot en els moments més difícils, quan el tumor que patia al fetge l'anava rosegant per dins, mai va apartar-se de Déu. La seva dedicació i valentia va fer que, ja en vida, Olot la tingués com una santa. Un sentiment que va anar incrementant-se després de la seva mort, i que va comportar que s'obrís un procés per a beatificar-la. A partir dels anys noranta, la causa s'ha reprès amb força.
Actualment, els teòlegs de la Santa Seu estudien la vida i les virtuts de Ferrarons i s'espera que es pronunciïn en dos o tres mesos. Un congrés de cardenals i bisbes revisarà la causa i, si reconeix les virtuts de l'olotina, serà considerada venerable. Aquesta, però, només és una part del procés de la beatificació: per tal que Roma la declari beata, cal la seva intervenció en un miracle.

Xavier Pi /ACN, Diari de Girona


This page is powered by Blogger. Isn't yours?